Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Režissöör Anna Hints (keskel vihaga) koos esilinastusele tulnutega
Režissöör Anna Hints (keskel vihaga) koos esilinastusele tulnutega Foto: Erlend Staub

Hintsi film tõusis kinoedetabeli liidriks

Võrumaa juurtega režissööri Anna Hintsi film «Savvusanna sõsarad» tõi Eestis avanädalavahetusel kinodesse 4573 külastajat ning asetus sellega Eesti dokumentaalfilmide arvestuses kõigi aegade kolmandale kohale.

«Avanädalavahetuse tulemus ületab väga eduka loodusdokumentaali «Tuulte tahutud maa» vaatajate arvu. «Savvu- sanna sõsarad» jõudis kolmandale positsioonile Ott Tänaku ja Fred Jüssi portreefilmide järel. On rõõm tõdeda, et publik on filmi juba esimestest seanssidest alates omaks võtnud. Paljud seansid olid juba ette välja müüdud, mistõttu usume, et film püsib tipus pikemat aega,» rääkis filmilevitaja Katre Valgma.

«Savvusanna sõsarad» on nüüdisaegne ja intiimne film naistest, kes suitsusauna kaitsvas pimeduses kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad. Film tutvustab ka Vana-Võromaa suitsusauna kombestikku. LEPM

Ukraina rindele saadetav pesukonteiner valmib praegu Kesk-Eestis.
Ukraina rindele saadetav pesukonteiner valmib praegu Kesk-Eestis. Foto: Erakogu

Võrumaal kogutakse tuge Ukraina sõduritele

MTÜ Kindel Kants algatas Ukraina võitlejate heaks annetuskampaania. «Kogume annetusi, et saata sõjapiirkonda mobiilne pesukompleks, kus olemas dušid koos vee soojendamise võimalusega ning pesumasinad,» selgitas ühingusse kuluv ettevõtja Ain Pajo.

Kompleks on ehitatud konteinerisse ning selle vedamiseks ostetakse Pajo sõnul ka tõstukiga auto. «See annab vajaliku liikuvuse, et aidata parandada oma kodumaa eest võitlevate ukrainlaste hügieenitingimusi. Samas saab kasutada veokit ka teiste logistiliste ülesannete täitmiseks.»

Vajadus taolise pesukompleksi järele on Pajo kinnitusel suur. Seda on kinnitanud Ukraina võõrleegioni liikmed, kes valmiva kompleksi kohapeal vastu võtavad. Konteiner sisustatakse Kesk-Eestis.

MTÜ Kindel Kants on Võrumaal inimeste turvatunde suurendamisega tegelev ühendus, mille juhatusse kuuluvad peale Ain Pajo ka Aare Hõrn ja Taavi Tuvike. Annetusi kompleksi soetamiseks oodatakse MTÜ Kindel Kants arveldusarvele EE571010220244784224. Selgituseks tuleb märkida: «Sõdurpoisid puhtaks!». ARVED BREIDAKS

Misso ümbruses leiab aset kaitseväe õppus

Teise jalaväebrigaadi üksus viib 27.–30. märtsil läbi väljaõpet Rõuge vallas Misso ümbruses.

Kaitseväelased tegutsevad riigimetsas. Üksus võib õppe käigus kasutada imitatsioonivahendeid ajavahemikus kell 7–20, kaitseväelased liiguvad sel ajal nii kõvakattega teedel kui ka kruusateedel. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles