Metsad ja heinamaad täitusid luurajatega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võidukad õhuväelased: seersant Taavi Aasmäe (vasakult) ja vanemseersant Tauri Mikk, meeskonna esindaja nooremleitnant Taavi Linnus, seersant Steven Sillamäe ja veebel Regor Kreek
Võidukad õhuväelased: seersant Taavi Aasmäe (vasakult) ja vanemseersant Tauri Mikk, meeskonna esindaja nooremleitnant Taavi Linnus, seersant Steven Sillamäe ja veebel Regor Kreek Foto: Eesti Kaitsevägi

Valga- ja Tartumaal leidis esimest korda aset kaitseväe akadeemia korraldatud luurevõistlus, kus neljaliikmelised meeskonnad läbisid kahe ööpäeva jooksul umbes 90 kilomeetrit. Edukaimaks tiimiks tunnistati õhuväe lennubaasi meeskond.

«Arvestades, et korraldasime võistlust esimest korda, läks see üldjoones suurepäraselt,» ütles peakorraldajate seas olnud kadettseersant Voldemar Valkenklau. «Mulle endale jäi nädalavahetusest enim meelde võistlejate lõputu optimism ning tahe jõuda võiduka lõpuni.»

Jõuproov leidis aset Valga ja Tartu vahelisel territooriumil, kus meeskonnad pidid varjatult läbima ettenähtud marsruudi ning lahendama sealjuures militaarseid ülesandeid. Neil tuli osata sidet pidada, relvast lasta, andmeid koguda ja esmaabi anda. Lisaks pandi proovile teadmised sõjaajaloost.

Võistlusest võttis osa kuus neljaliikmelist meeskonda kaitseväe üksustest. Võitis õhuväe lennubaasi meeskond koosseisus veebel Regor Kreek, vanemseersant Tauri Mikk, seersant Steven Sillamäe ning seersant Taavi Aasmäe. Teiseks jäi pioneeripataljoni nooremseersantide meeskond koosseisus Martin Peebo, Kaspar Merisalu, Taimo-Sten Ojasalu ning Leif-Olaf Lokk.

Voldemar Valkenklau, luurevõistluse peakorraldaja

«Mulle endale jäi nädalavahetusest enim meelde just võistlejate lõputu optimism ning tahe jõuda võiduka lõpuni.»

Kolmanda koha sai luurekompanii ajateenijate tiim, kus panid end proovile nooremseersandid Priidu-Joosep Kutsar, Ats Aavakivi ja Erlend Valvik ning reamees Karl Markus Kiik.

Võistluse peakorraldajad olid akadeemia põhikursuste kadetid, kes kaasasid võistluse planeerimisse ja läbiviimisesse ka kooli õppetoolide töötajaid ning vabatahtlikke Tartu tervishoiu kõrgkoolist.

Kaitseväe akadeemia luurevõistlus on sõjalis-sportlik heitlus, kus tiimidele ja vastutegevusele antakse ülesannete täitmiseks ning vastutegevuseks vajalik fiktiivne taustsituatsioon. Eesmärk on selgitada välja parim võistkond, arendada osalejate sõjaväelise väljaõppega seotud teadmisi, oskusi ja koostööd, sealhulgas kaitseväe struktuuriüksuste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles