Kahe maakonna rühmad ühendasid oma jõud

Copy
Esineb Ala rahvamaja tantsurühm Liisud.
Esineb Ala rahvamaja tantsurühm Liisud. Foto: Vello Jaska

Ala rahvamajas sai laupäeval teoks tantsupäev. Lisaks kohalikule naisrühmale Liisud, keda juhendab Valdeko Kalamees, lõid kaasa Külli Peterselli juhendatava Tartu Kivilinna tantsuseltsi liikmed. Muusikalisi elamusi tõid rahvamuusikaansamblid Kirime ja Jauram.

Tantsupäeva idee sündis kahe tantsupaari tutvusest. Valdeko Kalamehe ja Külli Peterselli tutvus ulatub juba aastate taha. Mõlemad tantsisid tudengitena Tartu ülikooli rahvatantsuansamblis. Sellest ajast on nad kohtunud tantsjuhtide kursustel, seminaridel ja koolitustel. Liisude liikme Helina Lillepeska klassivend keerutab aga jalga Kivilinna tantsuseltsis. Ja nii omavahelistes vestlustes ning mõttetalgutel ühise tantsupäeva korraldamiseni jõutigi.

«Mõtte teostumiseks hakkasid mõlemad rühmad repertuaari otsima, valima ja esinemisküpseks lihvima,» rääkis Valdeko Kalamees. «Kava püüdsime selliselt kokku panna, et tantsud oleksid nii mõtteliselt kui temperamendilt loogilises järjestuses. Etenduse sidusid ühtseks tervikuks meloodilised rahvamuusikapalad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles