Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kevadine suurvesi Tamula järves
Kevadine suurvesi Tamula järves Foto: Tomi Saluveer

Tamula uputab Võrus rannapromenaadi

Kevadine suurvesi on tõstnud Tamula järve veetaseme ligikaudu 40 sentimeetrit normist kõrgemale. Mõõtelatt Roosisaare silla juures näitab, et järve vesi on ületanud märgatavalt punase joone ehk 69,7 meetri taseme võrreldes merepinnaga. Viimastel päevadel on veetase olnud 70 meetri kandis.

Ranna äärt mööda kulgevad teerajad ja promenaadiala on sel nädalal olnud mitmest kohast kaetud enam kui kümnesentimeetrise veekihiga, mis sunnib ranna äärde tulnud jalutajaid valima kõrvalteid. TOMI SALUVEER

Näitemängupäeva võit läks Kuldresse

Võru maakonna laste ja noorte näitemängupäev sai tänavu teoks Võru kultuurimajas Kannel. Selle korraldas asutuse kunstiline juht Ingrit Välbe. Osalesid Väikese Werrone kooli, Vastseliina rahvamaja, Osula põhikooli, Kuldre kooli, Vastseliina gümnaasiumi ning Võru Kreutzwaldi kooli näiteringi õpilased.

Žürii, kuhu kuulusid näitleja ja lavastaja Tarmo Tagamets, näitleja Markus Truup ja Eesti Harrastusteatrite Liidu juht Kristiina Oomer, valis laureaadiks Triinu Elveti juhendatava Kuldre kooli näiteringi etendusega «Jukud». Nemad esindavad maakonda ka mais Kuressaares toimuval algklasside kooliteatrite vabariiklikul festivalil. LEPM

Värska koolimaja läbib uuenduskuuri

Setomaa vallavalitsus kuulutas välja Värska gümnaasiumi osalise ümberehituse riigihanke.

Hankemenetluse viisiks valiti avatud menetlus. Pakkumusi oodatakse 20. aprilliks. LEPM

lgas Setomaa haridusmudeli loomine

Setomaa vallas on loomisel haridusmudel ja uus õppekava, need peavad valmima 2024. aastaks.

Hiljuti valmis põhjalik valla haridusvaldkonna uuring. Jaanuaris arutati ümarlaual valla haridusasutuste olukorda ja vajadusi. Nii uuringus kui ümarlaual jõuti tõdemuseni, et Setomaa haridusmudel tuleb koos põhjalikult läbi mõelda ja täpsed sihid seada. Lisaks on riigi tasandilt tulnud kõigile koolidele ülesanne sel aastal koostada uus õppekava.

Juhtrühma on saatnud oma õpetajatest ja lastevanematest koosneva esinduse kõik Setomaa koolid, kaasatud on ka teisi hariduselu korraldamisega seotud inimesi.

Esimesel töökoosolekul arutas juhtrühm, miks ja kuidas haridusmudeli ja koolide õppekava loomisel toetuda kolmele valla koolide põhiväärtusele: ettevõtlikkus, kultuur ja tervis. Järgmine koosolek on 18. aprillil.

Setomaa haridusmudeli loomist koordineerib Setomaa Liit. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles