Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tutvumine Valga valda jõudnud mobiilse generaatoriga.
Tutvumine Valga valda jõudnud mobiilse generaatoriga. Foto: Erakogu

Valga vald soetas mobiilse generaatori

Päästeamet eraldas Valga vallavalitsusele kriisivalmiduse tõstmiseks 24 640 eurot. Toetuse abil loodi generaatori ühendamise võimalus kolme kohta: Valga vallavalitsus, Karula hooldemaja ja Paju pansionaat. Samuti soetati üks mobiilne generaator koos järelhaagisega.

Nii saab vallavalitsuse teatel tagatud valla esmatähtsates avalikes hoonetes toimepidevus kriisi- ja hädaolukorras. LEPM

Valga gümnasistid sõitsid Euroscolale

Kakskümmend Valga gümnaasiumi õpilast sõitsid eile Strasbourgi, et osaleda täna Euroopa Parlamendi simulatsioonis.

Euroscola päeval saavad ligi pool tuhat Euroopa riikidest pärit õpilast mängida läbi ühe päeva Euroopa Parlamendi istungitesaalis. Euroscolale sõitev grupp pannakse kokku julgetest ja hakkajatest noortest, kes ei karda esineda ja oma seisukohti välja öelda. Ürituse töökeeled on inglise, saksa ja prantsuse keel.

Sõidupileti tõid Valga gümnaasiumi 11.r klassile edukas esinemine Euroopa päeva ideekonkursil ning kooli osavõtt Euroopa Parlamendi koolide võrgustiku tegevusest ja programmist.

Valga gümnaasiumi õpilased on Euroscolal käinud ka 2013., 2017. ja 2019. aastal. Juba neljandat korda läksid õpilastega kaasa kooli projekti- ja karjäärijuht Pille Olesk ning õppejuht Triinu Ugur. Reisikulud katab Euroopa Parlament. LEPM

Otepää vallas asus ametisse uus sotsiaaltööspetsialist

Otepää vallas on märtsist ametis uus sotsiaaltöötaja Carmen Mets. Otepäält pärit naine on lõpetanud Pühajärve põhikooli ja õmbleja erialal Sindi kergetööstustehnikumi. 2021. aastal lõpetas ta aga Tallinna tehnikakõrgkooli sotsiaaltööspetsialisti erialal bakalaureusekraadiga, praegu õpib Tartu ülikooli juures eelkoolipedagoogika täienduskursusel. Varem on Mets töötanud teeninduses ja lasteaiaõpetaja abina.

«Minu süda on Otepääl, olen alati tahtnud kaasa aidata sünnipaiga elukeskkonna paremaks muutmisele, seetõttu tuli ka soov siia tööle tulla,» rääkis Mets.

Sotsiaaltööspetsialisti põhilised tööülesanded on ennetada või kergendada isikute toimetulekuraskusi ning korraldada abivajajate aitamist. LEPM

Monumendid asendati neutraalse tähisega

Valga vallas Õrustes, Tsirguliinas ja Lüllemäel eemaldati eelmisel nädalal punamonumendid, need asendati neutraalsete hauatähistega.

Vastavalt valitsuse otsusele alustasid Eesti sõjamuuseum ja riigi kaitseinvesteeringute keskus jaanuaris sõjahaudadel olevate okupatsioonisümbolitega mälestusmärkide asendamist neutraalsetega. Puhta vormiga hauatähis, millel tekst «Teise maailmasõja ohvrid», tõstab fookusesse hukkunute mälestuse jäädvustamise. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles