VIDEOLUGU ⟩ Linnuses etendub Vastseliina keskaegne spioonilugu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Seiklusjutu lavaletoomiseks Vastseliinas sõlmisid koostööleppe loo autor Erkki Koort (vasakult), Vastseliina linnuseisand Ivar Traagel ja lavastaja Tarmo Tagamets.
Seiklusjutu lavaletoomiseks Vastseliinas sõlmisid koostööleppe loo autor Erkki Koort (vasakult), Vastseliina linnuseisand Ivar Traagel ja lavastaja Tarmo Tagamets. Foto: Arved Breidaks

Vastseliina linnuses tuuakse järgmise aasta suvel vabaõhulavale Erkki Koorti romaani «Salakuulaja Vastseliinas» dramatiseering, milles lubatakse publikule nii keskaegset võitlust, kaklust kui ka romeo-julialikku armastuslugu kohalikus kastmes.

«Mis mind köitis selle loo puhul, on see, et tegemist on tõepoolest sellesama linnuse enda looga, kus tegutseb sulane Markus,» rääkis dramaturg ja lavastaja Tarmo Tagamets. «Tuleb päris tõetruu. Püüame kunstnikuga läheneda hästi truult sellele ajastule. Midagi üle võlli keerama ei hakka – vaatemänguline salakuulaja lugu, mis võiks lõppeda puändiga.»

Paastumaarjapäeval sõlmisid ajastutruud rõivad ülle tõmmanud teatrimees Tarmo Tagamets, näidendi aluseks oleva romaani autor Erkki Koort ja sihtasutuse Vastseliina Piiskopilinnus juht Ivar Traagel kolmepoolse lepingu näidendi lavaletoomiseks tuleva aasta juulis ja augustis. Tegemist on Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kavasse kuuluva sündmusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles