Maadlusvõistlusel jäi kaks meistritiitlit Võrru

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Vabamaadluses võitis Valga SK 1Piir esindaja Toms Valovs kehakaalus -48 kg hõbeda.
Vabamaadluses võitis Valga SK 1Piir esindaja Toms Valovs kehakaalus -48 kg hõbeda. Foto: Valga Sk 1piir

Võrus leidsid aset U15-vanuseklassi Eesti meistrivõistlused maadluses. Osalejaid oli kokku 196, neist Kreeka-Rooma maadluses 78, naistemaadluses 36 ning vabamaadluses 82.

Lõunaeestlased paistsid silma kõigil kolmel alal, meistritiitleid tuli aga enim naistemaadluses. Selle võitsid Helena Pihlapuu kuni 36-kilogrammiste ja Sara Väljan kuni 50-kiloste osalejate seas. Kehakaalus -66 kg oli aga Aleksandra Tikman viies. Kõik nad esindavad Võru spordiseltsi Kalev.

Medaleid jagus Lõuna-Eestisse ka vabamaadluses. Kehakaalus -68 kg oli suisa kogu pjedestaal lõunaeestlaste päralt. Võitis Venno Põrk Valga spordiklubist, teine ja kolmas koht läksid Põlva maadlusklubi Lapiti esindajatele Richard Pukile ja Romet Nõmmele. Kuni 48-kiloste noormeeste seas võitis aga hõbeda Valga spordiklubi 1Piir esindaja Toms Valovs.

Lapiti viis naabermaakonna pealinnast koju ka kaks viiendat kohta: need võitsid Jakob Urman (-44 kg) ja Robert Spilik (-57 kg).

Kreeka-Rooma maadluses teenis lõunaeestlastest medali Valga spordiklubi esindaja Venno Põrk, kes tuli kehakaalus -68 kg teiseks. SK 1Piir esindajad saavutasid lausa kolm neljandat kohta: need said kirja Sander Visnapuu (-44 kg), Kert Tartes (-68 kg) ja Artjom Katko (-85 kg). Võru spordiseltsi Kalev esindajatest oli parim kehakaalus -48 kg end viiendaks maadelnud Henri Pihlapuu.

Tegu oli taasiseseisvunud Eesti esimeste maadluse meistrivõistlustega Võru linnas. Need korraldas Võru spordikooli ja Võru spordiseltsi Kalev treener Peep Lill. Kahjuks ta neid oma silmaga ei näinudki, sest suri võistluspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles