Päevatoimetaja:
Kersti Kond

Kaheksa söögikohta peibutavad erimenüüga

Copy
Oma hõrgutisi pakub kaheksa toidukohta.
Oma hõrgutisi pakub kaheksa toidukohta. Foto: Tiina Männe

Uma Meki kohvikute ja restoranide nädalal 7.–16. aprillini pakub erilisi kohalikke maitseelamusi kaheksa toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.

Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka võro ja seto keeles. Valikutes on nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli kui ka vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal. Kolmekäigulise söömaeg sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi.

Uma Mekk leiab aset igal aastal kevadel ja sügisel. Eesmärk on viia Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad kokku toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele kohaliku toidu elamusi.

Kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal sai esimest korda teoks aprillis 2016. aastal. Viimastel aastatel on sellest osa saanud 1200–1500 maitseelamuse otsijat.

OSALEJAD

  • Kohvik Suur Muna (Haanja)
  • Maa Gurmee kodurestoran (Meeksi)
  • Seto Tsäimaja (Värska)
  • Pesa restoran (Põlva)
  • Ööbikuoru villa restoran Andreas (Rõuge)
  • Mõisa Ait (Võru)
  • Mooste viinavabriku hotell ja restoran
  • Pullijärve köök ja kohvik (Misso)

Allikas: Uma Mekk

Tagasi üles