/nginx/o/2023/03/31/15230047t1hb116.jpg)
Uma Meki kohvikute ja restoranide nädalal 7.–16. aprillini pakub erilisi kohalikke maitseelamusi kaheksa toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.
Uma Meki kohvikute ja restoranide nädalal 7.–16. aprillini pakub erilisi kohalikke maitseelamusi kaheksa toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.
Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka võro ja seto keeles. Valikutes on nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli kui ka vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal. Kolmekäigulise söömaeg sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi.
Uma Mekk leiab aset igal aastal kevadel ja sügisel. Eesmärk on viia Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad kokku toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele kohaliku toidu elamusi.
Kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal sai esimest korda teoks aprillis 2016. aastal. Viimastel aastatel on sellest osa saanud 1200–1500 maitseelamuse otsijat.
Allikas: Uma Mekk