Uma Meki kohvikute ja restoranide nädalal 7.–16. aprillini pakub erilisi kohalikke maitseelamusi kaheksa toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.
Kaheksa söögikohta peibutavad erimenüüga
Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka võro ja seto keeles. Valikutes on nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli kui ka vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal. Kolmekäigulise söömaeg sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi.
Uma Mekk leiab aset igal aastal kevadel ja sügisel. Eesmärk on viia Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad kokku toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele kohaliku toidu elamusi.
Kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal sai esimest korda teoks aprillis 2016. aastal. Viimastel aastatel on sellest osa saanud 1200–1500 maitseelamuse otsijat.
OSALEJAD
- Kohvik Suur Muna (Haanja)
- Maa Gurmee kodurestoran (Meeksi)
- Seto Tsäimaja (Värska)
- Pesa restoran (Põlva)
- Ööbikuoru villa restoran Andreas (Rõuge)
- Mõisa Ait (Võru)
- Mooste viinavabriku hotell ja restoran
- Pullijärve köök ja kohvik (Misso)
Allikas: Uma Mekk