GALERII ⟩ Seiklushundi rogainisari sai Valgas avalöögi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Laupäeval toimus ülepiiriline Valga-Valka rogain, mis on Stihl x Seiklushunt 9. hooaja rogainisarja esimeseks osavõistuseks. Rajale läks ligi 360 osalejat ning kõiki punkte läbiv linnulennuline teekond jäi pisut alla 31km. Lisaks põhirajale oli võimalus läbida ka matkaringi, mille pikkuseks sel korral 11km.

Rogaini puhul on tegu võistkondliku orienteerumismatkaga, mille eesmärgiks on kontrollaja jooksul koguda võimalikult suur punktisumma maastikule paigutatud kontrollpunktide läbimisest.

Valga-Valka rogaini kontrollajaks oli 3 tundi ning rajal oli võimalik koguda maksimum arv 177 punkti. Enim punkte - 163 kogus võistkond Nobe koosseisus Martin Vilismäe ja Mehis Muru.

«Tip-top, päris palju võsa ja vett, raskeid otsi oli palju. Algul kaarti vaadates tundus, et suurem osa punkte on linna vahel, aga läks ikka korralikult maastikule ka,» kommenteerisid võitjad. «Raske osa tegime õnneks alguses kohe ära, see oli hea. Kirdeosas oli raske, teiste osalejate jälgi ka meil abiks ees polnud.»

Teise koha võttis tiim Tramm, mille liikmeteks Madis Osjamets ja Priit Pikk (punkte 152) ning kolmas koht läks meeskonnale Männi-Juusa Veteranid koosseisus Rait Pallo, Ain Fjodorov (punkte 149).

Fjodorovi muljed: «Lõpus pidi end sirgeks tõmbama ja tempot tõstma, et jõuda viimaseid soovitud punkte võtta. Kui esimese tunni jooksul läbisime 13 km, s.t oli kiire linnajooks, siis kaardi kirdenurk oli tunduvalt aeglasem. Kokku läbisime 34km.»

Naistest oli kiireim võistkond Mannid, mille liikmeteks Mariann Sulg ja Maris Terno, punktisummaks 130. Mariann nentis finišis pajarooga süües, et esimene pooleteist tundi mööda Valga linna joostes võttis juba väga läbi ning osa planeeringust pidid ümber tegema, sest kõiki soovitud punkte võtta läks keeruliseks.

Rogaini peakorraldaja Arvi Anton kiitis, et rajameister Joosep Tammemäe tegi head tööd punktide paigutamisel: «Osalejad tegid väga erinevad rajavalikud ja planeeringud ning olid kaardil kenasti hajutatud. See tähendab, et punktid olid samuti mõistlikult hajutatud ning ei tekkinud teineteise järel jooksmist või punktidesse punti kogunemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles