Lõuna päästekeskust asub pühapäevast juhtima Tagne Tähe

BNS
Copy
Lõuna päästekeskuse juhi Tagne Tähe esimene tööpäev uues ametis on 2. aprillil.
Lõuna päästekeskuse juhi Tagne Tähe esimene tööpäev uues ametis on 2. aprillil. Foto: Mari Pukk

Alates pühapäevast hakkab päästeameti Lõuna päästekeskust juhtima Tagne Tähe.

Tähe on päästeametis töötanud 2008. aastast, millest viimased viis ohutusjärelevalve osakonna juhina.

Tähe sõnul on keskuse juhtimine väga vastutusrikas väljakutse. «Olen juhina selleks valmis ning võtan teekonna põnevuse ja rõõmuga käsile. Lisaks on lõuna regiooni ohutuse ja turvalisuse eest seismine mulle eriliselt südamelähedane ka seetõttu, et olen sealt pärit,» ütles Tähe.

Tähe tuli päästeametisse 2008. aastal tuleohutusjärelevalve osakonna planeerimise ja analüüsi talituse peaspetsialistiks ning on jätkanud samas valdkonnas erinevatel ametikohtadel, viimased viis aastat ohutusjärelevalve osakonna juhtajana.

Osakonna juhi töö kõrvalt on Tähe panustanud ka viimaste aastate kriiside lahendamisse. COVID-i kriisi alguses juhtis Tähe päästeameti kriisistaabis planeerimist, seejärel oli ta ka Saaremaal Kuressaare haigla kriisistaabi planeerimisgrupi juht.

Ukraina sõjapõgenike abistamiseks politsei- ja piirivalveameti loodud ühendstaabis oli Tähe vabatahtlike koordinatsioonigrupi juht.

Tähe on lõpetanud sisekaitseakadeemia päästeteenistuse eriala ning omandanud Tartu ülikoolis õigusteaduse bakalaureuse- ja magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles