PILDID ⟩ Vanamõisa järvest päästeti tüdruk

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Vanamõisa järve õnnetuspaik.
Vanamõisa järve õnnetuspaik. Foto: Lõuna päästekeskus

Tõrvas vajus pühapäeva pärastlõunal läbi järvejää teismeline tüdruk, kelle päästjad kaldale tõid.

Häirekeskus sai kell 14.52 teate õnnetusest Vanamõisa järvel, kus kaldast viie meetri kaugusel oli tüdruk läbi jää vajunud. Õnnetusest teatas häirekeskusele naine, kelle mees oli tüdruku läbivajumist teiselt kaldalt pealt näinud.

Vanamõisa järve õnnetuspaik.
Vanamõisa järve õnnetuspaik. Foto: Lõuna päästekeskus

Õnnetust pealt näinud ja appi rutanud inimesed viskasid viie meetri kaugusel hüppetornist vees olevale tüdrukule päästeameti ja omavalitsuse koostöös paigaldatud veeohutuspüstakul ning hüppetornil käepärast olnud päästerõngad. Päästerõngas aitas uppumisohus ligi 14aastasel tüdrukul vee peal püsida ning tõenäoliselt päästis tema elu.

Kell 14.57 kohale saabunud päästjad tõid lapse pinnaltpääste varustuse abil kahe minuti jooksul veest välja, vahendas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Roman Abubikirov. Alajahtunud ja tugevates külmavärinates tüdruk anti kiirabitöötajate hoole alla. Kiirabi toimetas ta Valga haiglasse.

«Õnnelik õnnetus,» sõnas Abubikirov. «Õigel ajal sattus inimene pealt nägema.»

Soe ilm on muutnud Eesti veekogude jää hapraks. Sellistes oludes on jääleminek eluohtlik ning õnnetuste vältimiseks keelas päästeamet selle juba 23. märtsist. Päikseliselt sillerdav jää mõjub paraku lastele, kes ohte ei taju, ahvatlevalt. Vanematel tuleb sellest rääkida lastega ja selgitada, et jääle minek on äärmiselt ohtlik.

Vanamõisa järve õnnetuspaik.
Vanamõisa järve õnnetuspaik. Foto: Lõuna päästekeskus

Käesoleval aastal on vesi Eestis nõudnud kaks inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles