VIDEOLUGU Pool sajandit vana Eesti unikaalne siselasketiir ootab abikätt (6)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Põlva spordihoone hing on olnud selle pikaaegne juhataja Anne Vasarik, kes juhtis vägesid ja maja 50. juubelil.
Põlva spordihoone hing on olnud selle pikaaegne juhataja Anne Vasarik, kes juhtis vägesid ja maja 50. juubelil. Foto: Arved Breidaks

Põlvas tähistati laupäeval Eestis unikaalse siselasketiiru järgi tundud Põlva spordihoone 50. juubelit, mille puhul avati poolele sajandile tagasivaatav näitus ning võisteldi laskmises, millega majas endiselt tegeletakse.

«Maiste Ants ütles, et maja saab valmis, Anne, tule spordihoone juhatajaks. Ma mõtlesin, et ma ei tule, aga Prikk Ilmar,kes oli täitevkomitee esimees, ütles, et maja vajab perenaist, võta, anname korteri, pane maja käima. Esimene võistlus on rahvusvaheline kabe,» meenutas Põlva spordihoone alguspäevi selle pikaaegne juhataja Anne Vasarik.

Aasta oli siis 1973 kui Anne Vasarik äsja valminud spordihoonele elu sisse hakkas puhuma. Laskmisega, mille järgi seda maja kõige rohkem tuntakse, hakati tegelema 1973. aasta novembris. Ja kuigi spordihoone lõpetas iseseisva asutusena tegevuse 2001. aastal, on vajadus selle mitmekülgse sisetiiru järele endiselt suur.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles