Travis Leok pääses Saksamaa MV avaetapil poodiumile

LEPM
Copy
Travis Leok
Travis Leok Foto: Igor Tšeskidov/EMF

Saksamaa motokrossi meistrivõistlused algasid sellel nädalavahetusel Fürstlich Drehna krossirajal, kus meie sõitjatest tegi parima tulemuse 85cc klassis osalenud Travis Leok, kes saavutas kahe sõidu kokkuvõttes kolmanda koha.

85cc klassis näitasid ajasõidus head kiirust mõlemad meie sõitjad Travis Leok ja Lucas Leok. Teises grupis sõitsid nad välja vastavalt kolmanda ja kuuenda ringiaja. Sellel klassis oli kavas kaks võistlussõitu ja mõlemad need toimusid pühapäeval.

Avasõidus tegi ilusa stardi Travis Leok, kes avaringil võttis sisse seitsmenda koha. Mõne ringi möödudes suutis Travis tõusta juba kuuendale kohale, kuid siis tegi Leok ise sõiduvea ja langes kaheksandaks.

Travis suutis sõitu heas rütmis ikkagi jätkata ja mõne aja pärast oli ta tagasi kuuendal kohal. Sõidu lõpus tuli Travisel sisse veel üks eksimus ja finishisse jõudis ta seitsmendana.

Lucas Leokil läks sõidu algus kehvemalt ja avaringidel oli ta alles kolmanda kümnes keskel. Sõidu jooksul suutis Lucas pidevalt oma positsiooni parandana ja finishis oli ta neljateistkümnendana. Kindla esikoha teenis Jarne Bervoets, teine oli Hungari sõitja Aron Katona ja kolmas hollandlane Dean Gregoire.

Teises sõidus tegi Travis Leok taas väga ilusa stardi ning ta võttis sisse neljanda koha. Peagi suutis ta teha ühe möödasõidu ning Leok tõusis juba kolmandale kohale. Tema ees sõitnud konkurent tegi peagi sõiduvea ning Travis pääses seejärel teisele kohale.

Ülejäänud sõiduajast tuli Leokil võidelda teise koha eest hollandlase Dani Hetinkiga. Kui Heiting püsis Leokil kogu sõidu seljataga, siis möödumisvõimalust tal ei tekkinud ja Leok lõpetas sõidu suurepärasel teisel kohal.

Sarnaselt avasõidule teenis esikoha Bervoets. Lucas Leoki start oli samuti parem kui avasõidus ja esimestel ringidel oli ta top 15 piiril. Sõidu jooksul andis Lucas mõned kohad ära ja finišisse jõudis ta 17ndana.

Etapi kokkuvõttes teenis Travis Leok 36 punktiga kolmanda koha. Etapivõidu sai 50 punktiga Bervoets, teine oli 38 punktiga Gregoire. Lucas Leok sai 11 punktiga 17. koha.

MX Masters klassis olid avaetapil meie sõitjatest osalemas Tanel Leok ja Gert Krestinov. Leok sai kvalifikatsioonis 19. koha ja Krestinov alles 31. koha. Parima stardikoha teenis MM-sarjast tuntud sakslane Henry Jacoby, teine oli Maximilian Spies Saksamaalt ja kolmas Tom Koch Saksamaalt.

Laupäeval peetud avasõidu start ei õnnestunud Leokil ja Krestinovil just kuigi hästi ja neil tuli sõitu alustada kolmandast kümnest. Rajal aga hakkasid mehed korralikult liikuma. Poolel sõidumaal oli Tanel tõusnud juba 15. kohale ja Krestinov 20. kohale. Kahjuks jäi seejärel aga Leok raja äärde ja pidi sõidu katkestama. Ka Krestinov edasi mingit tõusu teha enam ei suutnud ja finišisse jõudis Gert 20. kohal.

Eelmise aasta meister Max Nagl Saksamaalt näitas, et tema kiirus ja hea startimisoskus pole kuhugile endiselt kadunud. Nagl võitis stardi ja juhtis seejärel sõitu kuni finishini. Teisena lõpetas sõidu Jacoby ja kolmandana Tom Koch.

Teises võistlussõidus tegi Tanel Leok ilusa stardi, kuid avakurvis kukkus tema ees konkurent ja Leok sõitis talle otsa ning kukkus samuti. Leok alustas viimaselt kohalt tulemist ja tõusis juba top 20 sisse, kuid seejärel tuli jälle kukkumine, misjärel Leok sõidu katkestas.

Krestinov oli stardi järel top 15 piiril ning seal püsis ta väikeste tõusude ja langustega kogu sõidu. Finishisse jõudiski Krestinov 15. kohal. Stardis ei saanud jälle keegi vastu Naglile, kes sõitu juhtima asus ja seejärel teistel ka eest ära sõitis ning kindla võidu võttis. Britt Adam Sterry lõpetas sõidu teisena ja Tom Koch kolmandana.

Päeva viimases sõidus tegi Tanel Leok suurepärase stardi ja ta pääses neljandale kohale. Seljataha tekkis talle nimekas seltskond eesotsas Jordi Tixieri ja Adam Sterryga. Leokil tuligi sõidus nende paremust tunnistada. Kaks ringi enne sõidu lõppu oli Tanel veel seitsmes, kuid siis sõitis temast mööda ka Spies ja Tanel tuli finišisse kaheksandana.

Kehva stardi teinud Krestinov suutis lõpuks kuueteistkümnendaks tõusta. Ka viimases sõidus ei tekkinud võitjas kordagi kahtlust. Max Nagl juhtis sõitu algusest kuni lõpuni. Teiseks tõusis Tom Koch ja kolmandaks Tixier.

Etapi kokkuvõttes teenis kindla esikoha 75 punktiga Nagl, teine oli 62 punktiga Tom Koch ja kolmas 55 punktiga Adam Sterry. Tanel Leok sai 13 punktiga 19. koha ja Gert Krestinov 12 punktiga 21. koha.

Noorte MX2 klassis oli meie sõitjaid rajal kolm. Kvalifikatsioonis oli parim Kaarel Tilk, kes sai stardikohta valida kahekümnekolmandana, Joosep Pärn oli kolmekümnes ja Martin Michelis kolmekümneneljas. Kahjuks avasõidus ei õnnestunud meie meeste sõit just kõige paremini. Parima tulemuse tegi Kaarel Tilk, kes enamuse sõidus kolmekümnenda koha lähistel sõitis. Finišisse jõudis ta lõpuks kahekümneseitsmendana.

Kehva stardi järel rajal meie kolmikust kõige paremini liikunud Michelise sõit jäi kahjuks kolm ringi enne lõppu pooleli ja sõidu katkestas ka Pärn. Ülekaaluka võidu võttis hispaanlane Oliver Vilar Olior, järgmised kohad kuulusid sakslastele Cato Nickelile ja Marnique Appeltile.

Pühapäeva hommikul toimunud teise sõidu stardis ei suutnud keegi meie sõitjatest taas head starti teha. Parimana oli Kaarel Tilk alles kolmekümnendal kohal. Sõidu edenedes suutis Tilk oma positsiooni vaikselt parandada ja tal tekkis ka võimalus esimese kahekümne sisse jõuda. Kahjuks sõidu lõpus Kaarli hoog natuke rauges ja ta andis mõne koha hoopis ära ning lõpeta sõidu 25. kohal. Joosep Pärn lõpetas teise sõidu 31. kohal.

Tugeva sõidu tegi Nickel, kes mitmeid möödasõite suutis teha ning lõpuks võttis sakslane ka kindla esikoha. Teisena lõpetas sõidu taanlane Rasmus Pedersen ja kolmandana šveitslane Mike Gwerder. Eilne avasõidu võitja Olior kukkus korra ning vaatamata võimsale lõpule tuli tal leppida neljanda kohaga.

Kolmandas sõidus tegid Tilk ja Pärn mõlemad oma parimad stardid ja avaringi järel olid nad vastavalt neljateistkümnendal ja viieteistkümnendal kohal. Mõlemad võitlesid kõvasti selle eest, et lõpuks kahekümne parima sekka jääda. Tilgal see ka õnnestus ja ta lõpetas sõidu 19. kohal. Pärnal tuli sisse suurem sõiduviga ja tal tuli leppida 29. kohaga. Esikoha teenis Gwerder, teine oli Nickel ja kolmas Peter Köning. Martin Michelis pühapäevastes sõitudes ei osalenud.

Etapi kokkuvõttes teenis ainsana punkte Tilk, kes 2 punktiga 26. koha sai. Pärnale läks kirja 34. koha ja Michelisele 42. koht. Etapivõidu teenis 69 punktiga Nickel, teise koha sai 57 punktga Gwerder ja kolmanda koha 47 punktiga Köning.

125cc klassis oli Eesti sõitjaid rajal neli. Kvalifikatsioon õnnestus kõige paremini Richard Paadil, kes sai üheksanda stardikoha endale. Kaheteistkümnendana sai stardikohta valida Romeo Pikand ja kahekümnendana Sebastian Leok. Soome lipu all sõitev Jan Jasper Kõiv oli kvalifikatsioonis kolmekümneteine. Parima stardikoha teenis lätlane Janis Martins Reisulis.

Laupäeval peetud esimeses võistlussõidus tegi vägeva stardi Paat, kes teise koha sisse võttis. Kohe avaringil jäi Richardil aga üks hüpe lühikeseks ja Reisulis kasutas selle kohe ära ning langetas Paadi kolmandale kohale. Reisulis möödus kiirelt ka soomlasest Manssikkamäkist ja asus sõidu liidrist. Sama üritas ka Paat, kuid kurvis ta eksis ning kukkus ja andis kõrge koha ära.

Paat alla ei andnud ja hakkas uuesti 11. kohalt tulema. Ta tõusis poolel sõidumaal juba tagasi seitmendale kohale. Sõidu lõpus läks Paadil raskemaks ja ta andis hoos natuke järele ja finišisse jõudis ta meie parimana kaheksandana.

Ilusa sõidu tegi ka Romeo Pikand, kes stardi järel esikümne piiril oli ja kogu sõidu top 10 läheduses püsis. Finišisse jõudis Pikand kolmeteistkümnendana. Sebastian Leoki start ebaõnnestus ja sõidu alguses oli ta kolmekümnenda koha piirimail. Sõidu lõpuks õnnestus tal sealt 18. kohale tõusta. Kõiv lõpetas sõidu 25. kohal. Kindla esikoha teenis Reisulis, teine oli hollandlane Gyan Doensen ja kolmas soomlane Kaimir Hindersson.

Teises võistlussõidus Paat sellist starti teha enam ei suutnud ja avaringil oli ta punktikoha piiril. Kohe tema seljataga oli ka Romeo Pikand. Meie sõitjad hakkasid koos kohti parandama ja mõne ringi järel olid Paat ja Pikand kolmeteistkümnendal ja neljateistkümnendal kohal. Sealt edasi enam tõusta poisid ei suutnud, mõned kohad anti hoopis ära ja finišisse jõudis Pikand viieteistkümnendana ja Paat kohe tema seljataga kuueteistkümnendana.

Sebastian Leok oli kahekümneneljas ja Kõiv kahekümneüheksas. Sõidu võitis taas kindlalt Reisulis, teise koha sai Hindersson ja kolmanda koha sakslane Maximilian Werner.

Etapi kokkuvõttes tuli Paat 18 punktiga 11. kohale. Pikand sai 14 punktiga 13. koha ja Sebastian Leok 3 punktiga 21. koha. Etapivõidu teenis 50 punktiga Reisulis, teine oli 42 punktiga Hindersson ja kolmas 40 punktiga Doensen.

Teine etapp sõidetakse 13.-14. mail Möllnis, kuid 85cc klassile seal sõite kavas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles