GALERII Võru võrgumeeste debüüti kroonisid pronksmedalid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy

Eesti meistrivõistlustel pronksmedali võitnud Barrus Võru VK alistas Võru spordikeskuses laupäeval toimunud otsustavas matšis ligikaudu 450 pealtvaataja silme all Pärnu võrkpalliklubi 3: 0. Praegu valmistutakse juba uueks hooajaks.

«Kui hooajale tagasi vaadata, siis mängisime Pärnuga seitse korda ja kaotasime neile vaid ühe mängu. Järelikult olime sellel aastal ikkagi parem meeskond,» nentis Võru klubi peatreener Oliver Lüütsepp. «Oli väga uhke tunne just kodusaalis suure hulga kohalike inimeste ees medal lõpuks võita,» rääkis sel hooajal debüüdi teinud võistkonna treener.

«Bigbank Tartut me sel hooajal päris võita ei suutnud, kuigi mängisime nende vastu häid mänge,» tõdes Lüütsepp. Selver/TalTechi meekonnaga kohtus Võru klubi ka poolfinaalis ning neid suudeti hooaja jooksul kaks korda võita, seejuures ühe korra poolfinaalseerias. «Suur võit on see, et Võru võrkpalliklubi on kõige kõrgemal tasemel taas nii-öelda pildis.»

Natuke jäi õnnest puudu

Lüütsepa sõnul kasvab süües siiski isu. «Mingid lootused-ootused olid ka meil tekkinud,» meenutas ta. «Haistsime poolfinaalis Selveri vastu, et meil on tegelikult võimalus. Olime neljandas mängus 2: 0 ees ning meil oli ka mängu võitmiseks initsiatiiv, kuid natuke jäi kahjuks õnnest puudu. Ju me siis ei olnud meekonnana veel valmis nii suureks sammuks,» oli treeneri hinnang.

«Mingitel positsioonidel jäi meil tänavu komplekteeritus nõrgaks, et kõige kirkamatele medalitele mängida,» võttis Lüütsepp võrkpalliaasta kokku. «Kuid selge on, et jätkame ka järgmisel hooajal ning püüame oma asju igas valdkonnas natukene paremini teha – nii organisatoorse poole pealt kui ka sportlikus mõttes.»

Klubi istub tema sõnul oma Eestist pärit mängijatega maha ja räägib jätkamise asjus läbi. «Osaga mängijatest on meil ka järgmiseks hooajaks lepingud olemas,» sõnas ta. «Mõned välismängijad meiega kindlasti ei jätka, nad on juba sõlminud lepingud teiste Euroopa klubidega.» Lahkuvad näiteks ameeriklastest nurgaründajad Matthew Slivinski ja John Hatch.

Märk on maas

«Pärast sellist hooaega on meil kindlasti teatud määral lihtsam mängijaid võistkonda saada,» rääkis Lüütsepp. «Esimene eelistus olekski vaadata Eestis ringi: mis siin muutub, kes oleks siin saadaval ning kellega oleks võimalik kokkuleppele saada.»

Lepinguga mängijad saavad suviseks perioodiks individuaalsed treeningkavad ja meeskond hakkab ühiselt treenima taas augustis, täpsustas treener.

Lüütsepa sõnul tuli Võru klubi sellele hooajale tühjalt kohalt: kellelgi ei olnud täpset teadmist, mis juhtuma hakkab. «Praegu oleme mingisuguse märgi Eesti võrkpallimaastikul maha pannud ning pigem meid nüüd tunnustatakse, et ajame õiget asja,» lisas ta.

«Korralduslikus mõttes on esimene aasta andnud hea kogemuse: milline suurusjärk pealtvaatajaid igal mängul käib ning mida neile omalt poolt pakkuda, sealhulgas fännitooted, puhvet, VIP-ruum ja muudki. Tähtis on, et müüksime ennast klubina kohalikule inimesele paremini. Tahame olla need meelelahutajad, kes annavad igal nädalal inimestele võimaluse minna heal tasemel sporti vaatama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles