Toitlustaja lahkumine seab Tõrva valla valikute ette

Tiit Loim
, reporter
Copy
Luule Pärn on Tõrva gümnaasiumi kooliperet toitlustanud juba aastakümneid. Töö käib kooli enda köögis. Nüüd on ta aga otsustanud minna välja teenitud puhkusele.
Luule Pärn on Tõrva gümnaasiumi kooliperet toitlustanud juba aastakümneid. Töö käib kooli enda köögis. Nüüd on ta aga otsustanud minna välja teenitud puhkusele. Foto: Arvo Meeks

Pärast aastakümnete pikkust tööd on Tõrva gümnaasiumi toitlustaja Luule Pärn otsustanud ameti maha panna. Vältimaks sarnaseid raskusi nagu naabervallas Valgas, asus Tõrva vallavalitsus aegsasti kaaluma, millise toitlustusmudeliga edasi minna.

Kui välja jätta Tõrva gümnaasium, on valla haridusasutustes oma köögid ja kokad, lausus Tõrva vallavanem Maido Ruusmann. Ainuke kool, kus vald seni teenust sisse ostis, oli Tõrva gümnaasium. Sealne toitlustaja FIE Luule Pärna Toitlustus on aga teada andnud, et sügisest enam seda teenust ei paku. «Inimene, kes aastakümneid toitlustanud, on otsustanud elurõõme nautida muul viisil kui köögis. Seetõttu peame leidma nüüd uue lahenduse ka Tõrvas,» sõnas Ruusmann.

Valgas tekkis mõni aeg tagasi olukord, et lasteaedade toitlustaja lahkus lühikese etteteatamisajaga ja see jättis vallavalitsusele vähe valikuid. Uutel hangetel küsisid toitlustajad varasemast hulga suuremat hinda ja seetõttu valmistab Valga vald nüüd ette oma köögi rajamist. Naabervallas toimuvat jälginud Tõrva püüab samasse olukorda sattumist ennetada. Praegu uurib vallavalitsus, milline on erasektori teenusepakkujate huvi tulla gümnaasiumisse kooliperele süüa tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles