KIRI: Multiinstrumentalist tegi särava etteaste

, Räpina muusikakooli direktor
Copy
Marika Klimberg-Hyötyläinen, Räpina muusikakooli direktor
Marika Klimberg-Hyötyläinen, Räpina muusikakooli direktor Foto: Erakogu

Räpina muusikakooli saalis leidis hiljuti aset kontsert «Võluv vaskpuhkpill», kus esinesid multiinstrumentalist José Antonio Page Ramírez ning kontsertmeister Ieva Kostanda.

Lihtsalt kadestamisväärne oli jälgida, millise kirega suhtub José Antonio Page Ramírez muusikainstrumentidesse. Ta tutvustas kõiki kaasasolevaid pille, mille seas olid trompet, piccolo-trompet, flüügelhorn, bariton, tromboon, metsasarv, tuuba ning lisaks vaskpillidele ka puupuhkpillid flööt ja klarnet. Jutu sisse lisas ta ka õpilastele tuttavaid itaaliakeelseid muusikatermineid.

Õpetaja Ramírez võrdles pillide kõlasid ja ülesehitusi, tegi instrumentidega mitmesuguseid hääli – eriti naljakas oli hobuse hirnatus. Tema esitused olid elavad, temperamentsed, samas väga musikaalsed. Ja see on täiesti eriline, et üks õpetaja mängib nii paljudel instrumentidel. See tähendab väga suurt tööd enese kallal. Praegugi õpib ta Tartus Heino Elleri muusikakoolis metsasarve ning töötab Valga ja Võru muusikakoolis puhkpilliõpetaja ja orkestrijuhina.

Kuigi vaskpuhkpill on oma kõlalt küllalt jõuline, oskas esineja mängides arvestada saali väiksust ning mängis saalile ning kuulajatele kohaselt pehme tooniga. Kuna Ramírez on päritolult hispaanlane, oli tema jutu tempo aeglasele eestlasele veidi kiirevõitu, kuid kui mõnikord tuleb mõnel õpilasel kontsertidel tukk peale, siis sellel kontserdil polnud see lihtsalt võimalik. Käis tõeline tulevärk: nii palju oli kuulata, vaadata ja nautida.

Multiinstrumentalisti fantastilist mängu saatis meie kooli väga hea tuttav ja kauaaegne koostööpartner Ieva Kostanda, kelle esitusele võib alati sajaprotsendiliselt kindel olla. Tema lavanärv ja esitustehnika on lausa kadestamisväärsed.

Oli väga nauditav kontsert koos vaskpuhkpillimaailma õpetliku tutvustusega.

Kohtumiseni taas, toredad esinejad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles