Vallavanemad arutasid riigipeaga omavalitsuste olukorda

LEPM
Copy
Vallavanemad arutasid riigipeaga omavalitsuste olukorda.
Vallavanemad arutasid riigipeaga omavalitsuste olukorda. Foto: Raigo Pajula

President Alar Karis kutsus seitse omavalitsusjuhtimisega lähedalt seotut Kadriorgu, et saada ülevaade nii-öelda otse põllult – kuidas omavalitsustel läheb ja mida oleks vaja, peaks ja saaks tulevikus paremini teha.

Pooleteisetunnise konstruktiivse arutelu käigus sai üle käidud enamik murekohti, millega praegu ja tulevikus kov-idel rinda tuleb pista, teatas Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sotsiaalmeedias.

«Väga ebaühtlane regionaalne areng, omavalitsuste rahastamismudeli kaasajastamise vajadus, ühendused (teed, internet, jne), ettevõtluse arendamine, kodulähedane haridus, keskvalitsuse ja omavalitsuste suhestumine ja mitmed muud teemad said ära lahatud,» lausus Ruusmann.

President sõnas, et ta mõistab ja tajub vajadust tasakaalustatuma regionaalpoliitika ja tugevamate omavalitsuste järele. Tal pole küll eelarvet omavalitsuste murede lahendamiseks, kuid tema tööriist on sõna, millega teema tõsidusele tähelepanu juhtida, lisas Ruusmann.

Arutelul avasid lisaks Tõrva vallavanemale omavalitsuste vaadet Lääne-Nigula vallavolikogu esimehe Mikk Lõhmus, Rõuge vallavanem Britt Vahter, endine Saaremaa vallavanem ja ametis olev keskkonnaminister Madis Kallas, Haapsalu linnapea Urmas Sukles, Saku vallavanem Marti Rehemaa ja Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektor Veiko Luhalaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles