GALERII Kahe auto kokkupõrkes Võrumaal sai viga viis inimest

Copy

Teisipäeva varahommikul juhtus Võru linna lähistel raske liiklusõnnetus, milles sai viga viis inimest.

Õnnetus juhtus kella 7.46 ajal Võrumaal Võru-Räpina tee 4. kilomeetril, kus leidis aset kahe sõiduki laupkokkupõrke.

Ford Rangeri maastur liikus seal Võrust Räpina suunas, kui seda juhtinud 55-aastane mees kaotas libedal teel teeoludele mitte vastava sõidukiiruse tõttu oma masina üle kontrolli ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku talle vastu liikunud sõiduautoga Opel Insignia, mida juhtis 34-aastane mees.

Kahes sõidukis oli kokku viis inimest (Fordis kolm, Opelis kaks pluss koer). Kokkupõrke järel viidi kõik autodes olnud inimesed haiglasse. Üks kannatanu tuli Võru päästekomando päästjatel seejuures ka autost välja lõigata.

Opel Insignia juht ja selles kaasreisijana viibinud 34-aastane naine ning Fordi kaasreisija, 32-aastane mees toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi. Fordi juht ja kaasreisija, 46-aastane mees toimetati Võru serval asuvasse Lõuna-Eesti haiglasse.

Õnnetuses samuti rängalt viga saanud koer paraku suri.

Päästjad kõrvaldasid sõidukite süttimisohu ja puhastasid tee sõidukite detailidest. Juba mõni tund pärast õnnetust võis teel takistusteta liigelda.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keiski kinnitusel oli Fordi roolis olnud mees kaine. Opeli roolis olnud mehe kainus selgub aga ekspertiisis, kuivõrd tema vigastused olid sedavõrd rasked, et teda kohapeal alkomeetrisse puhuma panna ei saanud.

Politsei tuvastas, et Fordil olid all suverehvid, Opelil veel talverehvid. Tee sündmuskohal on kaetud asfaldiga ning see oli avarii toimumise hetkel libe. Õnnetuse täpsemaid asjaolusid, sealhulgas ka seda, kas sõidukites kasutati turvavarustust nõuetekohaselt, selgitatakse välja edasises menetluses.

Kagu jaoskonna välijuht Leo Rätte sõnul kõigub temperatuur praegu pidevalt nulli ja paari miinuskraadi ümber, mistõttu on sõiduteed kohati märjad ning miinuskraadide poolele langedes ka väga libedad.

«Seega olge ettevaatlikud musta jää tekkeohu osas ning püüdke sõites pidevalt hinnata, kas sõidukiirus vastab teeoludele. Ohtlike teeolude korral sõitke pigem aeglasemini, sest nii vähendate õnnetuste juhtumise ning teelt väljasõidu riski,» märkis Rätte.

Sündmusele reageeriti suurte jõududega. Õnnetuspaigas tegutses viis kiirabi- ja kaks päästeautot ning lisaks politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles