Valga haiglas alustas tööd uus ravijuht Maarja Brause

LEPM
Copy
Valga haiglas alustas tööd uus ravijuht Maarja Brause.
Valga haiglas alustas tööd uus ravijuht Maarja Brause. Foto: Valga haigla

Alates esmaspäevast alustas Valga haiglas tööd uus ravijuht Maarja Brause.

«Pean oluliseks meeskonnatööd ja seda, et iga liige meeskonnas oleks märgatud,» sõnas ravijuht. «Eestimaa väiksemaid haiglaid näen kogukonnahaiglatena, kuhu inimestel peaks olema lihtne pöörduda ning kust saab professionaalset ja sõbralikku teenindust.

Brause sõnul meeldib talle meeldib süstemaatiline lähenemine ja toimiv baasstruktuur. «Kuid samas olen "kastist välja" mõtleja ja alati valmis tegelema uute algatustega» lisas ta. «Inimestes hindan ausust ja avatust ning leian, et kõik olukorrad on alati läbi avatud diskussiooni lahendatavad.»

Brause on 41aastane Kesk-Eestist pärit arst, erialalt neuroloog. Ta lõpetas 2000. aastal Türi majandusgümnaasiumi äriklassi ja jätkas õpinguid Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas. Õpingute ajal töötas Brause Tartu Ülikooli Kliinikumi neurointensiivravi osakonnas hooldajana ja hiljem abiõena, tegi teadustööd ning pidas loenguid Lõuna-Eesti koolides.

Ta lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 2006.aastal ja siirdus Soome spetsialiseeruma. Brause sooritas Soomes Tampere Ülikooli all neuroloogia residentuuri ja tegi teadustööd. Seejärel töötas osakonnajuhatajana Hämeenlinna Keskhaiglas.

Brause kolis 2017. aasta kevadel tagasi Eestisse ja kasvatas kodus kahte väikest last. Seejärel alustas ta tööd Järvamaa Haiglas, kus epideemia puhkedes avati COVID-19 osakond, mida asus kureerima. Ta töötasin ka EMOs valvearstina. «Ühelt poolt on minu kirg akuutmeditsiin, kuid teiselt poolt olen spetsialiseerunud neurorehabilitatsioonile,» sõnas Brause.

«Olen ühiskondlikult aktiivne ja panustan kogukonda nii vabatahtlikuna kui läbi poliitika,» lisas uus ravijuht. «Viimase aasta jooksul olen aktiivselt tegelenud Ukraina sõjapõgenikega alustades nende evakueerimisest Ukraina piiripunktidest, lõpetades integratsiooniga kohalikku kogukonda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles