Juunist alates ei kehti Venemaal enam Eesti sõiduki roheline kaart

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kindlustusseltside liidu ja kindlustusfondi juhatuse liige Lauri Potsepp
Kindlustusseltside liidu ja kindlustusfondi juhatuse liige Lauri Potsepp Foto: Toomas Huik

Alates 1. juunist 2023 ei kehti Eesti sõidukile väljastatud roheline kaart Venemaal ega Valgevenes. Samuti ei kehti Venemaa ja Valgevene roheline kaart samast ajast Eestis ega teistes Euroopa Majanduspiirkonna riikides.

Kui Eesti autoga on vaja Venemaale või Valgevenesse sõita, siis tuleb sellele teha kohalik liikluskindlustus.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul on kindlustust pea võimatu pakkuda, kui riikide vahel on rahaülekanded häiritud.

«Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigid on teatanud rohelise kaardi süsteemi lepingu lõpetamisest Venemaa ja Valgevenega. Liikluskindlustuse fond on kindlustusseltsidele edastanud palve lõpetada roheliste kaartide väljastamine, mille kindlustusperioodi lõpp on pärast 1. juunit ning millel Venemaa ja Valgevene on kehtivusala riikide hulgast maha tõmbamata,» ütles Potsepp.

«On oluline tähele panna, et ka varem väljastatud rohelised kaardid kehtivad Venemaal ja Valgevenes kuni 31. maini. Seega alates 1. juunist tuleb igal juhul neis riikides Eesti autoga sõitmiseks osta kohalik liikluskindlustus. Seda saab teha näiteks piiri ületades,» selgitas Potsepp.

Roheline kaart on rahvusvaheline liikluskindlustuse poliis, mille saab sõidukile tellida kindlustusseltsilt koos Eesti liikluskindlustuspoliisiga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles