Võrumaa raamatusõbrad tulid pealinnast võiduga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kirjandusmängu võitjad Kerstin Kalda (vasakult), Heili Eliise Simson ja Karolin Inger Kadarik
Kirjandusmängu võitjad Kerstin Kalda (vasakult), Heili Eliise Simson ja Karolin Inger Kadarik Foto: Brita Tuuling/Eesti lastekirjanduse keskus

Eesti lastekirjanduse keskuses leidis aset üleriigilise kirjandusmängu finaal. Pealinna tulid omavahel mõõtu võtma paikkondlike eelvoorude võitjad: 16 tiimi 14 maakonnast ja Tartust ning Tallinnast.

Mängus oli 18 küsimust, mille eest võis saada kokku 51 punkti. Võitjaks tuli Võrumaa võistkond koosseisus Heili Eliise Simson, Karolin Ingel Kadarik ja Kerstin Kalda (Võru Kreutzwaldi kool, juhendaja Aigi Laine), kes sai tulemuseks mängu läbi aegade kõrgeima punktisumma – 49. Teise koha pälvis Tallinna võistkond, saades 43 punkti. Kolmandaks võitles end 42 punktiga Pärnumaa võistkond.

Päeva juhtisid näitlejad Merilin Kirbits ja Maarius Pärn, kes võistluse vaheajal tegid lastega improteatrit.

Juba kuuendat korda aset leidev kirjandusmäng on suunatud 3.–4. klasside õpilastele ja selle eesmärk on tekitada ning süvendada noortes lugemishuvi. Osalejad loevad mänguks valmistudes viimaste aastate jooksul ilmunud teoseid, mille on välja valinud lastekirjanduse eksperdid.

Ettevõtmist korraldab Eesti lastekirjanduse keskus koostöös maakondade keskraamatukogude, Tallinna keskraamatukogu ja Tartu linnaraamatukoguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles