Sõda suunas ettevõtte Valka vabrikut looma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Savotta OÜ tootmisjuht Heli Kuimet (vasakul) ja Valga tehase juht Irma Kasuk on mõlemad Valgast pärit. Linna tundmine lihtsustas sinna tootmise kolimist.
Savotta OÜ tootmisjuht Heli Kuimet (vasakul) ja Valga tehase juht Irma Kasuk on mõlemad Valgast pärit. Linna tundmine lihtsustas sinna tootmise kolimist. Foto: Tiit Loim

Soome õmblusfirma Savotta OÜ avas veebruaris tootmise Valgas. See käik on otseselt mõjutatud kriitilisest julgeolekuolukorrast meie lähiümbruses, mis on oluliselt tõstnud Soome kaitseväe tellimuste hulka.

Möödunud sajandi keskel asutatud Savotta toodab varustust, mis mõeldud ekstreemsetesse oludesse. Toodete seas on näiteks seljakotid, magamisvarustus ja eriotstarbelised telgid. Klientide hulgas on aga nii matkaentusiastid kui ka humanitaarabi-, korrakaitse- ja militaarorganisatsioonid.

Savotta OÜ tootmisjuht Heli Kuimet lausus, et firma otsis kaheksa aastat tagasi Eestis kohta, kuhu tootmist laiendada. Toona leidsid nad selleks sobiva paiga Tartus. Tollest ajast siiani on tema olnud ameti poolest tootmisjuht ning algusaegade kaheksalt on töötajate arv Tartus nüüdseks kasvanud 97ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles