Uus põlvkond võtab Lümatu talu üle

Copy
Perekond Pavelsoni kolme põlvkonna esindajad oma uhiuue kodumaja ees: keskel Õie ja Mihkel Pavelson, taga nende poeg Priit ja tema abikaasa Helis, ees pojatütar Lenne ja paremal Janne.
Perekond Pavelsoni kolme põlvkonna esindajad oma uhiuue kodumaja ees: keskel Õie ja Mihkel Pavelson, taga nende poeg Priit ja tema abikaasa Helis, ees pojatütar Lenne ja paremal Janne. Foto: Vello Jaska

Tõrva vallas asuva Lümatu talu peremees Mihkel Pavelson ütleb, et unistus oma talust oli tal ammune kinnisidee. «Korteris mulle ei meeldinud. Unistasin elukohast, mida ümbritseb kaunis loodus ning kus valitseb vaikus ja rahu.»

Tema abikaasa Õie töötas sel ajal Riidaja söökla peakokana ja soovis samuti kodu, mis oleks maailmakärast eemal. Ühel hetkel kandiski Mihkel kaasale ette, et sobiv eluase on välja valitud.

«Lümatu talu ostsime 1982. aastal. Talu oli küllaltki trööstitus olukorras, kuid ümbrus oli ja on praegugi maaliline. Algul elasime siin kahekesi, kuid samal aastal sündis perre poeg Priit,» rääkis Õie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles