Noored Valga muusikud teenisid diplomeid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Klaveri eriala konkursist osavõtjad. Esimeses reas: Mikk Järve, Ester Võlegžanin, Alice Rüütel, Anette Roop. Tagumises reas: Marika Reinhold, Lenel Rand, Helin Karja.
Klaveri eriala konkursist osavõtjad. Esimeses reas: Mikk Järve, Ester Võlegžanin, Alice Rüütel, Anette Roop. Tagumises reas: Marika Reinhold, Lenel Rand, Helin Karja. Foto: Erakogu

Üleriigilisel noorte instrumentalistide konkursil olid tänavu võistlemas klaveri- ja puhkpilliõpilased.

Metsasarve eriala vabariiklikus voorus osalesid teiste seas Valga muusikakooli õpilased Ester Võlegžanina, Kärt Post ja Danylo Serdiuk õpetaja José Page puhkpilliklassist, nende kontsertmeister oli Jüri Goltsov. Kõik kolm pälvisid diplomi. Diplom antakse ainult lävendiks seatud punktisumma ületanutele.

Klaveri eriala regioonivoorus osalesid piirilinnast Ester Võlegžanina ja Alice Rüütel (õpetaja Lenel Rand), Anette Roop (õp Helin Karja) ja Mikk Järve (õp Maarika Reinhold). Ester ja Alice saavutasid teise ning Anette ja Mikk kolmanda koha. Mikk Järve osales ka klaveri eriala vabariiklikus voorus ja pälvis seal diplomi.

Trompeti eriala regioonivoorus sai Ruvim Sobol õpetaja José Page puhkpilliklassist kolmanda koha, temagi kontsertmeister oli Jüri Goltsov.

Klarneti eriala regioonivoorus osalesid aga Mait Reinumägi ja Nikita Dužnikov õpetaja Valdis Drulle puhkpilliklassist, kontsertmeister oli Piret Tiirak. Mait saavutas esimese ja Nikita kolmanda koha.

Konkurssi korraldab Eesti Muusikakoolide Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles