Räpina laulupoisid noppisid kolm esikohta

, Räpina muusikakooli direktor
Copy
Karl Markkus Rebane koos õpetaja Margot Suure ja kontsertmeister Jürgen Järvpõlluga
Karl Markkus Rebane koos õpetaja Margot Suure ja kontsertmeister Jürgen Järvpõlluga Foto: Mari Eensaar/Räpina Muusikakool

Räpina muusikakooli laulupoisid olid aprilli kahel esimesel päeval taas võistlustules. Seekord Tartus, kus leidis aset «Poiste laulu 2023» poolfinaal.

Oma parimad oskused panid mängu maakondlikult konkursilt edasi pääsenud Otto Valter Vürst, Karl Markkus Rebane ning Alfred Vürst. Õpetaja Margot Suure ja kontsertmeister Jürgen Järvpõllu töö noorte lauljatega kandis väga head vilja: kõik kolm poissi naasid koju esikohaga.

Üle Eesti osales võistulaulmisel 560 poissi ja noormeest. Põlvamaa voorust pääses edasi viis lauljat ning poolfinaalidesse jõudis 218. Poolfinaal polnud sugugi kergete killast. Osalejaid oli kogu Lõuna-Eestist ning Pärnust Narvani välja. Mõni noormees, kes oli Põhja-Eesti vooru ajal haigestunud, tuli ka veel lisaks «lõunaosariikidesse» konkureerima.

Eesti meestelaulu seltsi kodulehelt saame lugeda järgmist: «Lauljaid hindas professionaalne žürii, kelle arutelud olid väga konstruktiivsed ning asjatundlikud. Suure põhjalikkusega argumenteeriti iga väljaöeldud mõtet ning oluliseks said ka pisidetailid.»

Sel korral arvestati piirkondlikke võistulaulmisi kui ühtset tervikut ning lisaks mõlema piirkonna kahele parimale solistile pidas žürii oluliseks lisada finalistide nimekirja neli kuni kuus lauljat, kes selgusid kahe piirkonna auhinnaliste kohtade paremusjärjestuses.

Kuni 11-aastaste vanuserühmas hindas soliste žürii koosseisus laulja, laulukirjutaja ja -õpetaja Kelli Uustani, laste muusikateatri muusikajuht ja lavastaja Hille Savi ning Tallinna reaalkooli muusikaõpetaja Heli Roos.

12–20-aastaste noormeeste seast tegi valiku žürii, kuhu kuulusid Tallinna filharmoonia kammerkoori laulja ja muusikaõpetaja Karin Salumäe, helilooja, koorijuht ja pedagoog Andres Lemba ning RAMi laulja, koormeister ja dirigent Kuldar Schüts.

Lõppkontsert on 20. mail kultuuri- ja hariduskeskuses Viimsi Artium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles