Tõrva asus ühendkoolile võimekat juhti otsima (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva gümnaasiumi pikaajaline direktor Ivar Hanvere uuel sügisel kooli aktust sisse ei juhata. Seda peaks eeldatavalt tegema juba uus direktor, kelle juhtida jääb ka Tõrva kool.
Tõrva gümnaasiumi pikaajaline direktor Ivar Hanvere uuel sügisel kooli aktust sisse ei juhata. Seda peaks eeldatavalt tegema juba uus direktor, kelle juhtida jääb ka Tõrva kool. Foto: Arvo Meeks

Värskelt haridusreformi läbiviimise kinnitanud Tõrva vallavalitsus otsib direktorit nelja kooli baasil moodustuvale Tõrva gümnaasiumile ja Tõrva koolile. Ametist lahkuva koolijuhi hinnangul pole sellise ühendasutuse juhtimine küll võimatu, kuid tema end nii võimekaks ei pea.

Sügisest moodustub Tõrva gümnaasiumi kõrvale Ala, Hummuli ja Riidaja põhikooli liitmisel loodav Tõrva kool. Gümnaasiumit ja põhikooli hakkab aga juhtima üks direktor ning mõni aeg tagasi kuulutas vallavalitsus välja ka konkursi ametikoha täitmiseks.

Tõrva gümnaasiumit viimased 34 aastat juhtinud Ivar Hanvere sellele kohale ei kandideeri, kuna mehe sõnul andis ta juba pikka aega tagasi sisse lahkumisavalduse ja kavatseb pensionile jääda. «Aeg on sealmaal. Praegune kool ei ole ka see, mis oli omal ajal – ütlen otse välja. Teine asi: praegu otsitakse direktorit sisuliselt neljale koolile. Seda ka ütlesin, et kui nii läheb, siis mina selline haridustalent ei ole, kes nelja kooli juhiks. Ma ei ütle, et see võimatu on, aga mina ennast nii võimekaks ei pea,» tõdes Hanvere.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles