Hooaeg lõppes ühise munade kaunistamisega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Õpituba Otepää kuktuurimajas
Õpituba Otepää kuktuurimajas Foto: Triin Pannel

Otepää kultuurimajas oli sügisest alates võimalik kord kuus osaleda mõnes õpitoas, kus midagi meisterdati. Tänavune hooaeg sai äsja särtsaka punkti munade kaunistamise töötoas.

Pea kõiki töötubasid juhendas käsitööentusiast Triin Pannel. Vaid villainglite valmistamist õpiti pealinnast tulnud asjatundja käe all.

Kultuurimaja perenaise Merle Soonbergi (paremal laua otsas) andmetel osales õpitubades kokku sadakond inimest, eakatest lasteni või siis vastupidi. Hooaja viimases õpitoas, kus saabuvate pühade puhul mune üheskoos dekupaaž- ja segatehnikas kaunistati, osales Soonbergi sõnul vähemalt tosin inimest.

Dekupaaž- ehk salvrätitehnika puhul kanti paberist väljalõigatud motiivid muna peale liimi ja laki abil. Segatehnikas sai aga iga munakaunistaja oma fantaasia vabalt lendu lasta.

Sügisel on Soonbergi sõnul kavas taoliste õpitubadega jätkata, ilmselt saavad need jätku oktoobris ja ikka Panneli juhendamisel. «Ma ise teen ka ilmselt üht õpituba: sellist, kus õpetatakse suuri lilli meisterdama. Need on praegu päris populaarsed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles