RMK plaanib Otepääl raiuda sadakond puud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ohtlike puude märgistamine Otepääl
Ohtlike puude märgistamine Otepääl Foto: Otepää vallavalitsus

Otepää valla elanikelt laekus riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Valgamaa metsaülemale teave väidetavalt ohtlike puude kohta Otepää Kullalaanes ja Apteekrimäe metsas. Puud asuvad tiheda liiklusega tee servas, nende alt läheb läbi kergliiklustee.

Valgamaa metsaülem Risto Sepp sõnas, et signaal ohtlike puude kohta laekus neile kohalikelt elanikelt. 3. aprillil märkisid RMK töötajad koos Otepää valla esindajatega 101 üraskikahjustuse tõttu ohtlikuks muutunud puud Otepää–Kääriku–Kurevere teega paralleelselt kulgeva kergliiklustee ja maantee ääres.

RMK esitas Otepää vallavalitsusele kooskõlastuse palve ohtlike, peamiselt üraskikahjustuse tõttu kahjustatud puude raieks ning selle kooskõlastuse ka sai.

«Sellel maaüksusel on aga kohtuvaidlus MTÜga Päästame Eesti Metsad, seega tuleb metsateatis ja metsakaitseekspertiisi esitamine kooskõlastada kaebajatega,» sõnas Risto Sepp. «Loa saamiseks tuleb saata metsateatis ja raieloa taotlus keskkonnaametile ja kohtule ning alles seejärel saab hakata raietöid tegema. Aprilli keskpaigast algab aga linnurahu, seega pole palju aega raieks jäänud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles