Kohus tegi otsuse mõrvari suhtes

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus langetas 9. märtsil Valga kohtumajas otsuse meeste osas, kes olid seotud 49aastase invaliidi Vello tapmisega eelmise aasta aprillis Otepää kesklinnas Lipuväljaku tänava kortermajas ja tema teleri Samsung röövimisega.

Kohtuotsusest võib lugeda, et mõrva pani toime tollal röövi eest tingimisi karistust kandnud Mihkel Lokk, kes mais saab 21aastaseks. Lokk mõisteti süüdi mõrvas, mis on toime pandud piinaval või julmal viisil ning seoses röövimisega või omakasu motiivil. Selle eest mõisteti talle 14aastane vanglakaristus. Samuti tuleb tal tasuda ligi 8000 eurot menetluskulusid.

Varasemalt oli Lokki kriminaalkorras karistatud kahel, väärteomenetluses aga 30 korral.

Lisaks olid kohtu all varem kahel korral kriminaalkorras ja 10 korral väärteomenetluses karistatud 19aastane Rasmus, kolmel korral kriminaalkorras ja 14 korral väärteomenetluses karistatud 20aastane Gerth ning varem kohtulikult karistamata 19aastane Steve. Neist esimest süüdistati kuriteo varjamises ja teisi sellest mitteteatamises.

Süüdi mõistetud Rasmust karistas kohus aastase, Gerthi aga neljakuuse vangistusega. Stevele määrati rahaline karistus.

Süüdimõistetud saavad otsuse edasikaebamise soovist teatada laupäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles