Elamuskeskuses tuleb suur pidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mulgi pidusid on korraldatud varemgi, tänavune pidu tuleb järjekorras seitsmes.
Mulgi pidusid on korraldatud varemgi, tänavune pidu tuleb järjekorras seitsmes. Foto: Andrus Abel

Mulgid valmistuvad peoks: 10. juunil leiab uhiuues Mulgi elamuskeskuses Sooglemäel aset pidu pealkirjaga «Midrilinnu pesä». Meeleoluka perepäeva täidavad mitmesuguste kollektiivide esinemised kultuuripesades, laadamelu, lõbusad mõõduvõtmised ning kulminatsioonina Mulgimaa lauljate ja tantsijate ühine kontsertetendus. Peo lõpetab simman.

Külastajad saavad Mulgi kultuuriga tutvust teha eriti lähedalt. Päeva esimene pool on täidetud minikontsertide ja ülesastumistega kultuuripesades, neist mitmes on võimalik ka ise kaasa lüüa ja õppida selgeks mõni vahva tants või nali.

«Peo pealkiri tuleneb samuti Mulgi kultuurist ning midrilind tähendab ime- ja hingelindu, kes toeks keerulistel aegadel ning kelle peale alati loota võib. Usun, et praegustel aegadel kulub meile kõigile üks midrilind ära,» selgitas peo loovjuht Priit Oks. «Pesa sümboliseerib meie tänavuse peo uuendust, milleks on kultuuripesade programm. Mulgimaa kollektiivide loodud kultuuripesad annavad külastajatele võimaluse ise ninapidi juurde tulla ja kaasa lüüa.»

Kulminatsiooniks olev suurejooneline kontsertetendus annab pärimuslikule kultuurile uue kuue ning laval näeb nii tantsijaid, lauljaid, soliste kui ka rahvamuusikaorkestrit. Etendus jutustab loo lootusest, armastusest ja toetusest, mida annavad ja vajavad nii meie lähedased pereliikmed kui ka inimesed, kes elavad meiega ühises kultuuriruumis. Tantsu­juhid on Valdeko Kalamees ja Ulvi Riitsalu, muusikajuht Liisi Toomsalu ja rahvamuusikajuht Thea Leitmaa.

Peopäeval jagub tegevust nii suurtele kui väikestele. Käsitöömeistrite laadal saab süüa mulgipärast toitu ja kaasa väärt nõuandeid hõrgutiste valmistamiseks. Külastajaid oodatakse osalema töötubades ja mõõduvõtmistes ning pere pisemate rõõmuks on kohal miniloomaaed. Ära ei unustata ka kirjandus- ja kunstisõpru, kellele on mõeldud kunstiprogramm ning raamatupesa.

«Midrilinnu pesä» on Mulgi elamuskeskuses esimene suurem üritus.

Mulgi elamuskeskus on kolme Mulgimaa omavalitsuse ühiselt loodav ja arendatav keskus, mille eesmärk on koondada Mulgi kultuuri, infot, tooteid, teenuseid ja sündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles