Muuseumikaart tagab aastase sissepääsu enam kui 100 muuseumi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Muuseumikaardiga liitus ka maanteemuuseum.
Muuseumikaardiga liitus ka maanteemuuseum. Foto: Maarius Suviste

Teisipäevast saab iga muuseumisõber soetada omale aastase muuseumikaardi, mis tagab piiramatu ligipääsu enam kui 100 muuseumi ja 500 näitusele üle Eesti.

Digitaalne muuseumikaart on QR-koodi ja ID-kaardi põhine ning maksab 59 eurot. Looduse hoidmiseks muuseumikaardil plastkaarti pole – muuseumikassas tuleb näidata oma digipiletit või kui see on maha ununenud, siis isikut tõendavat dokumenti. Muuseumikaardi eesmärk on koondada ühe pileti alla kokku Eesti muuseumite näitused ja üritused, et külastus oleks soodsam ja mugavam.

Muuseumikaardiga liitus 116 muuseumit üle Eesti. Suur osa nendest asuvad Harjumaal ja Tallinnas, samuti Tartu linnas, kus joondusid muuseumikaardi taha kõik muuseumid.

Põlvamaal liitusid muuseumikaardiga Karilatsi vabaõhumuuseum ja maanteemuuseum ning Valgamaal Valga muuseum. Võrumaal liitusid Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseum, Mõniste talurahvamuuseum, Vana-Võromaa kultuurikoda, Reegi maja – Värska külastuskeskus, Värska talumuuseum, Saatse muuseum ja Obinitsa muuseum.

«Oleme tänase hetke nimel toimetanud viimased kolm aastat ja tunneme suurt rõõmu. Muuseumikaardiga on liitunud nii eestlaste senised lemmikud kui ka vähetuntud, aga veel avastamist väärt muuseumid,» ütles muuseumikaardi juht Kert Kask. Tema sõnul näitab soomlaste ja hollandlaste loodud muuseumikaardi statistika, et muuseumikaardi omanikud käivad muuseumides ligi neli korda aktiivsemalt kui varem.

Muuseumikaarti saab omale soetada aadressil www.muuseumikaart.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles