Spaajuht: maksutõus on meile surmav otsus (4)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tõrva vallas Taagepera lossis tegutseva Wagenküll Hotell OÜ tegevjuht Maris Reimann lausus, et suur käibemaksu tõus majutusasutustele on nende ettevõttele suisa fataalne.
Tõrva vallas Taagepera lossis tegutseva Wagenküll Hotell OÜ tegevjuht Maris Reimann lausus, et suur käibemaksu tõus majutusasutustele on nende ettevõttele suisa fataalne. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eestis tegutsevate hotellipidajate sõnul tuli neile ootamatuna uue valitsusliidu otsus tõsta majutuse käibemaksu 13 protsendi võrra. «Meile on see surmav otsus,» ütles lossispaa juht.

Uue valitsusliidu koalitsioonilepingus on kirjas: Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide valitsus tõstab käibemaksu kahe protsendi võrra 2024. aastal ning kaotab madalama käibemaksu erisuse majutusteenuse pakkujatele alates 2025. aasta jaanuarist.

Teisisõnu: käibemaks tõuseb seniselt 20 protsendilt 22 protsendile. Majutusasutuste käibemaksuerisuse kaotamine tähendab, et senise üheksa protsendi asemel tõuseb käibemaks majutusteenustelt 22 protsendile.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles