Punase Risti Valgamaa selts teeb Otepääga koostööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht (vasakul) ja vabatahtlik Svetlana Oper ning Otepää vallavanem Jaanus Barkala ja haridusnõunik Janika Laur.
Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht (vasakul) ja vabatahtlik Svetlana Oper ning Otepää vallavanem Jaanus Barkala ja haridusnõunik Janika Laur. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Hiljuti kohtusid Eesti Punase Risti (EPR) Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht ja EPR-i Valgamaa seltsi pikaaegne vabatahtlik Svetlana Oper Otepää vallavalitsuses vallavanema Jaanus Barkala ja haridusnõuniku Janika Lauriga.

Heletäht andis ülevaate EPR-i põhimõtetest ja tegevusest, millest üheks esmaseks tegevuseks on esmaabikoolitused, mis toimuvad igale vanusele. Samuti valmistatakse kogukondi ette kriiside ja õnnetustega toimetulekuks.

Punane Rist soovib esmaabioskused Valgamaal viia nii paljude inimesteni kui vähegi võimalik – lasteaialastest eakateni ning siin saab omavalitsus olulisel määral toeks olla, teatas Otepää vallavalitsus. Suur roll on ka ennetustegevuse alastel koostööprojektidel nagu «Väike esmaabiandja» eelkooliealistele, KEAT «Kaitse end ja aita teist» 6. klassidele ja «Sinu käed päästavad elu» kogu elanikkonnale.

EPR Valgamaa seltsi kuulub 54 liiget, mida juhib viieliikmeline juhatus. «Meie vabatahtlikke ühendab ja kannab soov elu oma kodukandis paremaks muuta. Plaanis on kasvatada vabatahtlike hulka. Mida rohkem inimesi meie juurde tee leiab, seda rohkem saame panustada – uued ja tegusad vabatahtlikud on alati väga oodatud,» ütles Hele Heletäht.

Lisaks sellele tegeletakse Ukraina sõjapõgenike abistamisega. Otepää valda toodi Punase Risti poolt Philipsi kodumasinaid, mis lähevad vallas olevatele Ukraina sõjapõgenikele.

«Otepää vald on avatud koostööle Punase Risti seltsiga ning me võtame hea meelega osa ühistest tegevustest. Näiteks eelmisel aastal korraldasime Otepää valla teenistujatele esmaabikoolituse ja seda Punase Risti seltsi abiga,» ütles vallavanem Jaanus Barkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles