Räpina neiu võitis teadustööde konkursil eriauhinna

LEPM
Copy
Õpilaste teadusfestivali eriauhinna võitis ka Räpina Ühisgümnaasiumi õpilane Bianca Tuul uurimistööga «Seto naise villasärgi õmblemine».
Õpilaste teadusfestivali eriauhinna võitis ka Räpina Ühisgümnaasiumi õpilane Bianca Tuul uurimistööga «Seto naise villasärgi õmblemine». Foto: Räpina ühisgümnaasium

Eesti teadusagentuur andis kolmapäeval õpilaste teadusfestivali raames üle õpilaste teadustööde konkursi riiklikud preemiad ja koostööpartnerite eriauhinnad. Eriauhinna võitis ka Räpina Ühisgümnaasiumi õpilane Bianca Tuul uurimistööga «Seto naise villasärgi õmblemine».

Tuul pääses oma tööga konkursi teise vooru ning õpilaste teadusfestivalile Eesti Rahva Muuseumi, kus sai võimaluse uurimistööd nii huvilistele kui ka žürii liikmetele tutvustada. Bianca võitis Kultuuriministeeriumi, Tallinna Ülikooli ja Eesti Rahva Muuseumi poolt välja pandud eriauhinnad.

Konkursil 400-eurose eriauhinna saanud Räpina Ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilase Bianca Tuule juhendajad on Merle Randla ja Karin Tuul.

22. korda toimunud konkursile esitati 213 tööd 73 koolist, neist 39 põhikooli- ja 174 gümnaasiumiastmes. Teise vooru pääsesid 91 uurimust, millest valiti välja kaks.

Peale Bianca Tuule sai Kristjan Liiv oma töö «Folkloori uurimine tehisintellekti abil kodu ja koduvälise ruumi vanasõnade näitel» eest eripreemia Eesti Kunstimuuseumilt, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumilt, Tartu Ülikooli teaduskoolilt, Eesti Kirjandusmuuseumilt, Eesti Keele Instituudilt ning riikliku II preemia põhikooliastmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles