Noored jagasid etenduses eelmiste põlvede tarkusi

, Tõrva valla elanik
Copy
Hetk etendusest «Kes saab noorust keelata, kui ta tahab hõisata!»
Hetk etendusest «Kes saab noorust keelata, kui ta tahab hõisata!» Foto: Eve Toompalu

Tõrva gümnaasiumi lavale astus aprilli algul teatritrupp Hingevärvid etendusega «Kes saab noorust keelata, kui ta tahab hõisata!».

Juba enne eesriide avanemist oli kardinate tagant kuulda lõbusaid kilkeid. Korraga hakkas lavale tulema noori vanainimesi, kes oma lugusid rääkima hakkasid.

Mõnusate meenutuste ja mälestuste heietamise vahele mängiti nooruses kogetut publikule ette. Vahvad seigad noorusaja vempudest rullusid lahti lustakate arutelude saatel. Nii sai laval näha marjakorjamisi, karjas käimist, esimest armastust ja tantsupidusid, kommipaberite kogumist ja tahvlilapisõda, esimese jalgratta ostu, sõjaaega ning koduseid tegemisi perega.

Sõnaliste osade vahele olid põimitud lõbusad laulu- ja tantsunumbrid, mis panid publiku hoogsalt kaasa elama. Silma paistis noorte näitlejate hea koostöö.

Äramärkimist väärib ka kavaleht, mis nägi välja nagu vana hea pildialbum, kus igast etenduses osalejast oli foto. Samuti sai muu hulgas lugeda vastuseid küsimustele, kas noorus ikka on hukas ja mis on vanaduse väärtus.

Lavastaja Romet Piller oli andnud juba sügisel noortele ülesande teha ette antud küsimuste abil intervjuu oma eakate lähedaste ja tuttavatega, et saadud lugudest draamatekst kokku kirjutada. On tore, et praeguses kiiresti muutuvas ajas leiavad tänapäeva noored aega ka vanadelt midagi õppida ja eelmiste põlvede tarkusi edasi jagada. Vahva, et oma igapäevaelu kõrvalt leitakse aega suhtlemiseks ja näitlemisega tegelemiseks.

Kui on entusiastlik eestvedaja, nagu seda on Romet Piller, on hakkajad näitlejahinged Marta Purga, Laura Lõoväli, Kärt Karu, Hanna-Liisa Starke, Karl Arkadi Kõvask, Kert Glaser, Ruben Rahnu, Marilin Hindre, Adriana Orlov, Arabella Kruuse ning kokkuhoidev abiliste meeskond, siis ei maksa karta, et noored on hukas. Publik aplodeeris püsti seistes – see oli lavastaja sõnul temale esmakordne ja eriline.

Kogu etenduse mõte võeti veenvalt ja humoorikalt kokku: õppige vanadelt, õppige elult, hoidke oma kodu ja kodupaika ning armastage oma lähedasi ja suhelge nendega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles