Mõjukamad kuriteod saavad edaspidi uurimisel eelise

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna-Eestis on politsei ja prokuratuuri silmis kõrgeima asetusega lähisuhtevägivalla kuriteod, mida menetletakse suurema innuga kui väiksemaid vargusi, selgitasid PPA Lõuna prefekt Vallo Koppel ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja.
Lõuna-Eestis on politsei ja prokuratuuri silmis kõrgeima asetusega lähisuhtevägivalla kuriteod, mida menetletakse suurema innuga kui väiksemaid vargusi, selgitasid PPA Lõuna prefekt Vallo Koppel ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kaldoja. Foto: Arved Breidaks

Riigi peaprokuröri Andres Parmase märtsis välja antud juhise kohaselt lükatakse üksikud kütusevargused, sissevehitud tööriistad või kergemad kõrtsikaklused uurimist ootavate asjade nimekirja lõppu. Kuid see ei tähenda, et nendele juhtumitele uurijad enam üldse tähelepanu ei pööra, kinnitavad Lõuna-Eesti politseijuht ja juhtivprokurör.

Peaprokuröri 13. märtsil kehtima hakanud juhis kriminaalasjade kohtueelse menetlemise prioriteetide kohta sätestab, milliste kuritegude uurimisele prokuratuur ja politsei edaspidi suuremat uurimisjõudu pühendavad. Ühtlasi on seal välja toodud ka kuriteod, mille uurimise põhjalikkuse arvelt seda tehakse.

«Lõuna-Eesti vaates on see kõige tähtsam asi lähisuhte vägivald, kus meil on eesmärk võimalikult palju ära uurida 30 päevaga,» rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefekt Vallo Koppel. «Kui seal kõrval on politseijaoskonnas midagi muud ees, siis see peab ootama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles