Igor Taro: kes maksab arve ja miks tuli «katuseraha pull» lõpetada?

Igor Taro
Copy
Igor Taro
Igor Taro Foto: Arvo Meeks

Kas mäletate, mida tegite täpselt 24 tundi tagasi? Kas lugesite samamoodi ajalehest uudiseid, tegelesite tööasjadega, kiirustasite kuhugi või hoopis unistasite millestki? Tollest hetkest alates kuni praeguse momendini on Eesti riigivõlg kasvanud taas 4,6 miljoni euro võrra.

Need pole kõik avaliku sektori kulud ööpäeva jooksul, vaid ainult tuludega katmata osa. Iga täiendav päev ja jälle 4,6 miljonit, mis tuleb kunagi hiljem koos intressiga tagasi maksta. Kaua me jaksame?

Kreeka suutis oma võlakoormaga nihverdada päris mitu aastat, kuid seejärel saabus ikkagi reaalsus ja lisaks terve Euroopa ponnistustele pidid kreeklased loobuma armsaks saanud hüvedest ning väga valusal moel. Tuli kärpida halastamatult kõike ja jõhkralt palju. Alates avaliku sektori palkadest (nende hulgas on meil ka õpetajad, politseinikud ja päästjad) kuni pensionideni välja. Eestis midagi sellist ei juhtu ja selle kindlustamiseks teeb Eesti 200 koos koalitsioonipartneritega sel aastal tõsiseid pingutusi, et riigi rahandus korda teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles