Igor Taro asus juhtima põhiseaduskomisjoni

Mati Määrits
, reporter
Copy
Igor Tarost sai parlamendi põhiseaduskomisjoni juht.
Igor Tarost sai parlamendi põhiseaduskomisjoni juht. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu alatised komisjonid valisid endile juhid, Lõuna-Eesti kolmest maakonnast valitud saadikutest kindlustas endale parima positsiooni Igor Taro (Eesti 200), kes asus juhtima  põhiseaduskomisjoni.

Põhiseaduskomisjoni aseesimees on Jaak Valge (EKRE), komisjoni liikmete hulka kuuluvad Anti Allas (SDE) ja Ants Frosch (EKRE).

Keskkonnakomisjoni kuulub Mait Klaassen (Reformierakond), komisjoni juhivad Lääne-Virumaalt valitud ettevõtja Tarmo Tamm (Eesti 200, endise maaeluministri ja riigikogu liikme nimekaim) ja Andres Metsaoja (Isamaa).

Kultuurikomisjoni kuuluvad Ester Karuse (Keskerakond) ja Liina Kersna (Reformierakond), komisjoni eesotsas on Heljo Pikhof (SDE) ja Tõnis Lukas (Isamaa).

Maaelukomisjoni liikmed on Maido Ruusmann ja Andrus Seeme (mõlemad Reformierakond), komisjoni juhivad Urmas Kruuse (Reformierakond) ja Rene Kokk (EKRE).

Rain Eplerist (EKRE) sai majanduskomisjoni liige, komisjoni juhivad Priit Lomp (SDE) ja Lauri Laats (Keskerakond).

Rahanduskomisjonis Lõuna-Eestist valitud saadikuid ei ole, komisjoni esimees  on Annely Akkermann (Reformierakond) ja aseesimees Jaak Aab (Keskerakond).

Priit Sibul (Isamaa) kuulub riigikaitsekomisjoni, komisjoni juhivad Kalev Stoicescu (Eesti 200) ja Leo Kunnas (EKRE).

Lõuna-Eesti kolmest maakonnast valitud saadikuid pole ka sotsiaalkomisjonis, mida juhivad Õnne Pillak (Reformierakond) ja Riina Solman (Isamaa).

Väliskomisjoni liikmete hulka kuulub Eerik-Niiles Kross (Reformierakond), esimees on Marko Mihkelson (Reformierakond) ja aseesimees Henn Põlluaas (EKRE).

Anti Haugas (Reformierakond) kuulub õiguskomisjoni, mida juhivad  Eduard Odinets (SDE) ja Anastassia Kovalenko-Kõlvart (Keskerakond).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles