Valgamaa õpilasfirma pretendeerib kõrgele tiitlile

LEPM
Copy
Puujuurtest lambid on valminud Valgamaal Lüllemäel.
Puujuurtest lambid on valminud Valgamaal Lüllemäel. Foto: Kärt Posti

Eesti ettevõtlusõppe eestvedaja Junior Achievement tunnustab homme juba üheksandat aastat Eesti parimaid minifirmasid ehk 7.-9. klasside õpilaste loodud esimesi ettevõtteid. Finalistide seas on ka Lüllemäe põhikooli minifirma Lambine.

Lüllemäe põhikooli minifirma Lambine valmistab puujuurtest lampe, mille valmistamisel on kasutatud mitmetuhande aasta vanuseid kohalikust rabast pärit puujuurikaid. Iga lamp on isikupärane ja kordumatu. Neid juhendab Birgit Tuulemets.

Firma märgib, et on lampide valmistamisel võimalikult palju püüdnud arvestada Karula looduse disainiga ning seda parimal viisil väärindada. Mitmetuhane aasta vanused puujuurikad on pärit kohalikust Kandsi rabast ning lampide alusteks olevad puuhalud Pikkjärve äärsetest metsadest. «Oma toote unikaalsusesse oleme uskunud algusest peale, seda on kinnitanud meile ka klientide positiivne tagasiside erinevatel laatadel, kus mitmel korral oleme läbi müünud kogu oma valmistoodangu. Meie lambid sobivad inimestele, kes hindavad looduse ürgset ajalugu ja omapära,» teatas minifirma ühismeedias.

Võistlusel osalemiseks on osalejatel vaja läbida kolm etappi: esitada aruanne minifirma tegevuste ja finantstulemuste kohta, esineda publikule ja žüriile ning osaleda stendivoorus ehk laadal, kus hinnatakse minifirmade meeskonnatööd, müügioskust ja toote või teenuse kvaliteeti.

„Stendivoor annab noortele hea müügikogemuse ning paneb neid nii meeskonnatöö kui eneseväljenduse osas proovile. Samuti on see hea võimalus oma tootele või teenusele laialdasema tuntuse kogumiseks, sest seal on kõigil huvilistel võimalik õpilaste toodetega ja lahendustega lähemalt tutvuda,“ märkis Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Minifirmade finaalvõistlus leiab aset SEB Panga Tallinna kontoris Tornimäel ning kõigil huvilistel on võimalik noorte ettevõtjatega näost näkku kohtuda ja minifirmade poolt pakutavaid põnevaid tooteid ning teenuseid soetada. Eesti parim minifirma 2023 võitja selgub finaalpäeva lõpus pidulikul autasustamisel, mille käigus jagatakse ka mitmeid eriauhindu.

Eesti parimale minifirmale on auhinnaks „Inspiratsioonipäev ettevõtjaga“, mille raames nad kohtuvad kirjastuse SEIK asutaja ja juhi ning JA minifirma ja Õpilasfirma programmi vilistlase Rudolf-Gustav Hanniga. Lisaks on Tallink Hotelsi poolt välja pandud ärimeestele vääriline õhtusöök City Grill House restoranis.

Eesti parima minifirma liikmed tagavad omale pääsme ka Kood Jõhvi ettevõtluse ja tehnoloogiateemalisse suvekooli „Hüppelaud“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles