Ester Karuse: uus valitsusliit külvab pettumust ja hirmu (4)

Ester Karuse
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Ester Karuse
Ester Karuse Foto: Margus Ansu

Toompea lossis sai läbi mu esimene töönädal. Lootsin alustada riigikogus hea emotsiooni ja innuga, kuid kahjuks on tunded hoopis vastupidised. Eesti inimestele ei tõota uus valitsuskoalitsioon tuua kuigi palju head, pigem tekitab hoopis hirmu tuleviku ees.

Kui vaatan koalitsioonilepet Lõuna-Eesti vaatepunktist siinse elaniku silme läbi, pean tõdema valelikku ja ülbet ülerullimist ääremaade elanikest. Midagi rõõmustavat meile sellest leppest vastu ei vaata, küll aga hulk halbu asju. Lisaks seniste soodustuste ja toetuste kärpimisele või kaotamisele piiratakse oluliselt ka maainimeste liikumisvõimalusi.

Tasuta ühistransport on paljudele meie piirkonnas lausa eluliselt tähtis, sest kui ikka töökohti kodukandis ei leidu, tuleb iga päev kaugemale tööle sõita. Mõistagi on tasuta buss seejuures väga suur päästerõngas. Nüüd aga võetakse see inimestelt ära ja jäetakse uppuja pääsemine täiesti tema enda asjaks. Olen juba paljudelt oma valijatelt, kelle hääl tuli Keskerakonna esindajale suuresti just tasuta ühistranspordi võimaldamise eest, saanud tuleviku pärast masendunud sõnumeid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles