Võru õpilasfirma MilSpray valiti rahvusvahelisel festivalil parimaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Fotol Tair Linnas ja Robin Laiv (keskel), Maivi Liiskmann (paremalt kolmas), Kaia Tamm (paremalt teine) ning korraldajad.
Fotol Tair Linnas ja Robin Laiv (keskel), Maivi Liiskmann (paremalt kolmas), Kaia Tamm (paremalt teine) ning korraldajad. Foto: Erakogu

Sel nädalal Riias toimunud rahvusvahelisel õpilasfirmade festivalil osalenud kahest Võru gümnaasiumi õpilasfirmast üks tunnustati parima õpilasfirma tiitliga.

Tunnustuse võitis pihustipudelites maskeeringuvärve valmistav ja müüv MilSprayd. Tegemist on erilise saavutusega, mis näitab, et Võru õpilaste ettevõtlikkus on silmapaistev ka rahvusvahelisel tasandil, teatas kool.

18.-20. aprillil toimunud õpilasfirmade festivalil osales kokku 46 õpilasettevõtet 12 eri riigist.

Võru Gümnaasium osales festivalil juba kaheksandat korda. Sel korral tutvustas ja müüs oma tooteid kaks firmat: MilSpray ja Katex. Õpilasfirma Katex toodab katteloorist kaitsekotte amplitele ja rõdukastidele.

Festivali auhinnagalal anti välja kuus auhinda ja eripreemiad. Lisaks parima õpilasfirma tiitli pälvimisele nomineeriti MilSpray ka parima väljapaneku ja video kategoorias. Õpilasfirma Katex märgiti ära parima õpilasfirma, müügitöö ja väljapaneku kategooriates.

Õpilasfirma MilSpray meeskonda kuuluvad Robin Laiv, Reio Metsla ja Tair Linnas. Õpilasfirma Katexi meeskonnas on Aleksander Puolakainen, Henri Vink ja Reio Vissel. Õpilasi juhendavad Maivi Liiskmann ja Kaia Tamm.

Viis aastat tagasi võitis samal festivalil esikoha Võru gümnaasiumi õpilasfirma Labüü, mis tootis puidust labürindiga tasakaalulaudasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles