Noored meistrid tulid raamatukogudele appi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jaanikese kooli õpilaste käte all valmisid puidust tagastuskastid.
Jaanikese kooli õpilaste käte all valmisid puidust tagastuskastid. Foto: Valga keskraamatukogu

Valga valla väiksematel raamatukogudel ei olnud siiani raamatute tagastuskasti. Nüüd on see mure leevenenud. Neljal haruraamatukogul on nüüdsest olemas rõõmsavärvilised kastid, kuhu lugeja saab panna tagastatavad teosed ka asutuse kinnioleku ajal.

Abi tuli Valga Jaanikese kooli õpetajalt Jüri Freimanilt, kelle juhendatud poiste-tüdrukute osavate käte all valmisidki postkastilaadsed puitkastid. Seejärel said need oma külgedele toredad maalingud ja nii need rõõmsamustrilised kastid märtsis Valga keskraamatukogusse jõudsidki.

Tagastuskastid leiavad endale uue kodu neljas raamatukogus, kus neid praegu kõige enam vajatakse: Harglas, Koikkülas, Soorus ja Tagulas. Raamatukoguhoidjate sõnul muudab see teoste üleandmise lugejale tunduvalt mugavamaks ja nii saab laenutusteenust ka maal osutada palju paindlikumalt.

Neljapäeval olid Jaanikese kooli õpilased ja õpetajad kutsutud külla Valga keskraamatukogusse, kus nad oma kätetöö üle andsid ja tänu vastu võtsid.

Jaanikese kooli lapsed koos õpetaja Jüri Freimaniga on ka varem palju rõõmu toonud. Möödunud aastal jõudis keskraamatukogu lasteosakonda muinasjutuline kapp, mis nüüd muinasjututorni paigutatuna peidab endas lõputult saladusi. Raamatukogu fuajees on aga olnud väljas laste käsitööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles