Noor muusik vajab profiflöödi soetamiseks toetust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Minna Emilia Vürst andis Sillapää lossis kontserdi.
Minna Emilia Vürst andis Sillapää lossis kontserdi. Foto: Erakogu

Põlvamaal Sillapää lossis andis hiljuti soolokontserdi Räpina muusikakooli õpilane Minna Emilia Vürst. Kuigi muusikakooli õpilased tavaliselt soolokontserte ei korralda, oli sellise toreda ettevõtmise taga kõigepealt üldhariduskooli 8. klassis nõutav loometöö koostamine.

Vürsti esituses kuulis publik laia valikut flöödimuusikast, mille autorid on J. P. Kirn­berger, H. Eller, P. Gaubert ja C. Chaminade. Vir­tuoosne flötist näitas end ka särava viiulimängijana, esitades F. Kreisleri teose «Schön Rosmarin». Kaasatud oli ka Minna vend Aksel, kes on samuti Räpina muusikakooli vilistlane ja õpib Tartus Heino Elleri muusikakoolis klarnetit.

Kontserdi pealkiri oli «Võluflööt». «Eks paiguti tunduski, et nii noore muusiku esituses kõlav muusika on esitatud erilise pilliga, sest kaugeltki nii hästi tavalised muusikakoolide õpilased veel ei mängi,» lausus Räpina muusikakooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Selline kontsert pole direktori sõnul kooli ajaloos aga sugugi esimene. Aastaid tagasi viis sarnase kontserdi läbi Aksel, Minna vanem vend. Kontserdi läbiviimine on tõeliselt loov töö, milleks tuleb aastaid vaeva näha.

«Kontserdiks oli ka teine põhjus. Kuna Minna esitatavad teosed on juba nii tehnilised, siis D. O. Wirkhausi konkursil võidetud õpilasflööt pakub üha keerulisemate esituste puhul vähem võimalusi. Minna on õpilaspilli mängimisest välja kasvanud ja nüüd on aeg soetada juba professionaalflööt,» ütles koolijuht.

Sestap palub direktor neil, kellel vähegi võimalik, noort muusikut Minna Emilia Vürsti uue instrumendi soetamisel rahaliselt toetada: konto EE972200221050194253, selgitusse «Võluflööt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles