Valga valla talgutest võtsid osa sajad kätepaarid

LEPM
Copy
Hargla lapsed talgunädalal prügi koristamas.
Hargla lapsed talgunädalal prügi koristamas. Foto: Pille-Riin Sarv

Valga valla talgunädal sai teoks 17. aprillist kuni 23. aprillini. Osalesid kohalikud kogukonnad, kooliõpilased ja töökollektiivid. Peamised talgutööd olid prügikoristus, lehtede riisumine ning okste kokku korjamine. Mõned talgud on veel ees, näiteks 29. aprillil toimub kogukonna eestvedamisel heakorrapäev Kaagjärve külas.

Valga vallavanem Monika Rogenbaum avaldab südamest tänu kõigile, kes oma kodukoha heaks on käed külge löönud. „Meie koduvald on puhtam ja parem paik, kui me ise hoolime ja korrastame,“ sõnas vallavanem. „Talgunädal tuleb kindlasti ka järgmisel kevadel, kuid abikäed on oodatud igal ajal. Kus viga näed laita, seal tule ja aita,“ kutsub vallavanem kogukondi üles ilu ja korda looma oma tänavatel, koduparkides ja külaplatsidel.

Valga Priimetsa koolist osales talgutel koguni terve koolipere. Prügist ja lehtedest said puhtaks Valga linna Räni ja Peebu pargid ning endise Priimetsa kooli territoorium. Valga Spin noored koos juhendajatega puhastasid Konnaoja ja selle kaldaid, muuhulgas leiti ojast ka enam-vähem töökorras jalgratas. Valga põhikooli tugikeskuse töötajad koristasid Pedeli puhkeala ja Tartu tänava äärset haljasala. Valga keskraamatukogu ümbruse kevadkoristuse eest hoolitses raamatukogu kollektiiv. Valga Spordi meeskond eemaldas maha langenud puud Priimetsa terviseradadelt, üles korjati ka radadele maha visatud olmeprügi. Valga vallavalitsuse ja Valga avatud noortekeskuse töötajad koristasid endise metsamajandi kontori haljasala. Valga abikeskuse pere on enda kanda võtnud lausa 13 objekti korrastamise Valga linnas.

Õrus koristas kohalik kogukond Õru puhkeala. Lüllemäe kooli õpilased vedasid kokku maha langetatud ohtliku puu oksi ja puhastasid staadionimatte vahele kasvanud murust ja muust prahist. Kohalikud elanikud korjasid prügi ja riisusid lehti ka Lüllemäe kirikuvaremete ümbruses ja Vabadussõja mälestussamba platsil.

Koikkülas koristasid kohalikud puhkeala. Hargla kooli õpilased korjasid prügist puhtaks Võru-Valga maantee ääred, kultuurimaja ja noorekeskuse inimesed koristasid Hargla maakultuurimaja ümbrust. Niitmiskõlbulikuks sai heakorratööde tulemusel ka Hargla kiriku ja bussijaamade ümbrused.

Tagulas korrastas kogukond endise mänguväljaku ümbrust. MTÜ Laatre heaks ja kohalik rahvas toimetasid Laatre pargis ja jõe ääres. Tsirguliina kooli õpilased lõid käed külge Tsirguliina kooli ümbruses ja talgulised korrastasid ka Tsirguliina parki. Soorus olid talgud puhkealal, kus kogukonna liikmed korjasid kokku arvestava hulga olmeprügi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles