Teater kipub noortele võõraks jääma (1)

Roosi Rahnu
Copy
Tõrva noorteteatri Hingevärvid näitetrupp sai laureaadiks lavastusega «Kes saab noorust keelata, kui ta tahab hõisata!». 
Tõrva noorteteatri Hingevärvid näitetrupp sai laureaadiks lavastusega «Kes saab noorust keelata, kui ta tahab hõisata!». Foto: MtÜ Kungla

Lõuna-Eestit läheb vabariiklikule kooliteatrite festivalile esindama kokku neli Võru- ja Valgamaa näitetruppi. Maakondlike festivalide peakorraldajate sõnul on aga teater ja näitlemine hakanud noortele võõraks jääma.

Praegune harrastusteatrite seis on Võrumaa laste ja noorte näitemängupäeva peakorraldaja Ingrid Välbe sõnul nende maakonnas just koolilaste arvestuses kurb. «Read on muutunud järjest hõredamaks, gümnaasiumist ja põhikoolist ei ole enam peaaegu kedagi. Veel kümmekond aastat tagasi oli esindajaid igast vanuseastmest.» Välbe arvamusel peakski nüüd nooremate põlvkondade nimel pingutama, et sealt tulevasi teatrihuvilisi kasvatada.

Asukohalgi on Välbe meelest teatripäeva korraldamisel motiveeriv roll. «Viimati toimus maakondlik näitemängupäev Võru Kandles kümme aastat tagasi, aga just suure lava kogemus on lastele hästi oluline. Saab grimmitoolis istudes meiki teha ja prožektorite all seda päris lavakogemust tunda,» põhjendas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles