Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jooksu võitjatel oli au süüdata jüriöö tuli.
Jooksu võitjatel oli au süüdata jüriöö tuli. Foto: Andrus Abel/Tõrva vallavalitsus

Jooksule järgnes kontsert

Tõrva keskväljakule kogunes 20. aprillil nii igas vanuses jooksjaid kui ka rokisõpru. Üritus algas lasteaia- ja algkoolilaste takistusjooksudega, siis anti start teatejooksule. Kokku osales 19 meeskonda, neist kuus vanusegrupis 4.–6. klassid, üks nii 7.–9. klassidest kui ka 10.–12. klassidest ning 11 ettevõtete, organisatsioonide ja sõpruskondade tiimi.

Kõikide vanuseklasside kiireim võistkond Idud sai au süüdata jüriöö tuli. Järgnesid Speedod, Tõrva Pall ja Tõrva 6B. Osalesid ka Tõrva vallavalitsuse ja valla sotsiaalosakonna tiim. Punkti pani õhtule Tõrva rokkbänd Kolmteist. LEPM

Talgutest võtsid osa sajad kätepaarid

Valga valla talgunädalal 17.–23. aprillini osalesid kohalikud kogukonnad, kooliõpilased ja töökollektiivid.

Valga Priimetsa koolist lõi kaasa kogu kollektiiv. Puhtaks said Räni ja Peebu park ning endise Priimetsa kooli territoorium. Spordiprogrammi Spin noored koos juhendajatega puhastasid Konnaoja ja selle kaldaid, muu hulgas leiti ojast enam-vähem töökorras jalgratas. Põhikooli tugikeskuse töötajad koristasid Pedeli puhkeala ja Tartu tänava äärset haljasala. Keskraamatukogu ümbruse kevadkoristuse eest hoolitses oma maja kollektiiv.

Valga Spordi meeskond korrastas Priimetsa terviseradu. Vallavalitsuse ja noortekeskuse töötajad koristasid endise metsamajandi kontori haljasala. Valga abikeskuse pere aga võttis enda kanda lausa 13 objekti korrastustööd.

Nii Õrus, Soorus kui Koikkülas koristasid kohalikud puhkealasid. Lüllemäe kooli õpilased vedasid kokku langetatud puu oksi ja puhastasid staadionimatte. Samuti korjati prügi ja riisuti lehti Lüllemäe kirikuvaremete ümbruses ja Vabadussõja mälestussamba platsil.

Harglas tegid õpilased puhtaks Võru–Valga maantee ääred, kultuurimaja ja noorekeskuse inimesed tegutsesid maakultuurimaja juures. Niitmiskõlblikuks sai ka kiriku ja bussijaamade ümbrus.

Tagulas korrastas kogukond endise mänguväljaku ümbrust. MTÜ Laatre Heaks liikmed ja kohalik rahvas toimetasid Laatre pargis ja jõe ääres. Tsirguliina kooli õpilased lõid käed külge kooli juures ja pargis. LEPM

Laatresse tuleb uus mänguväljak

Laatre mänguväljaku projekteerimis- ja ehitustööde leping on sõlmitud ning plats peaks valmima juuli keskpaigaks. See rajatakse alale, kus veel hiljuti asus viiekorruseline kolemaja. Samale haljasalale plaanib kohalik mittetulundusühing Laatre Heaks ka juba järgmisi ettevõtmisi.

Mänguväljaku rajamise idee ja selle elementide valik tuli kohalikelt, vallavalitsus toetab plaani elluviimisega.

Tööde kogumaksumus ulatub 27 000 euroni ning rahastamise tagavad Leaderi programmi kaudu Valgamaa partnerluskogu ja PRIA, omafinantseeringu lisab Valga vallavalitsus. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles