Hävinud sõidukid tuleks registrist kustutada (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Autoromud.
Autoromud. Foto: Kristjan Teedema

Lammutatud või hävinenud sõiduki omanikud peaksid esitama transpordiametile taotluse, et sõiduk kustutataks liiklusregistrist.

«Registri eesmärk on pidada arvestust sõidukite, väikelaevade, alla 12-meetrise kogupikkusega laevade ja jettide, juhtimisõigust tõendavate dokumentide, digitaalse sõidumeeriku kaartide, juhtide ametikoolituse ja registerpantide üle,» selgitas transpordiameti sõidukite ja registri teenusejuht Carl Joosep Piirfeldt. «Hävinud sõidukid tuleks registrist kustutada, et tagada selle andmete ajakohasus.»

Liiklusregistris on 290 000 peatatud kandega sõidukit, millest 220 000 on sõiduautod (M1-kategooria) või kuni 3500-kilogrammise täismassiga veoautod (N1).

Enne 1. maid 2004 lammutatud või hävinud M1- või N1-kategooria sõiduki saab registrist taotluse alusel tasuta kustutada. Teiste kategooriate sõidukite ja vanasõidukite puhul ei ole lammutamise või hävimise aeg oluline, piisab taotluse esitamisest. Kõigi kategooriate puhul tuleb arvestada, et sõidukil ei tohi olla käsutamise keelumärget või muu erimärkust.

Pärast 1. maid 2004 lammutatud või hävinenud sõiduauto või kuni 3500-kilogrammise täismassiga veoauto registrist kustutamiseks tuleb lisaks taotlusele esitada Eesti litsentseeritud jäätmekäitleja väljastatud lammutustõend.

Registrist kustutamiseks vajaliku taotluse vormi leiab transpordiameti kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles