Põlva naine võitis raske lahingu rinnavähiga

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Roosa lint võeti rinnavähi vastases võitluses laialdaselt kasutusele 1992. aastal. Sümboli eesmärk on juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise võimalusele ning rinnavähi diagnoosimise ja ravi probleemidele. Foto on illustratiivne.
Roosa lint võeti rinnavähi vastases võitluses laialdaselt kasutusele 1992. aastal. Sümboli eesmärk on juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise võimalusele ning rinnavähi diagnoosimise ja ravi probleemidele. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock/fotomontaaž

Põlvast pärit Anika Mõrd (57) on rinnavähist paranenud naine, kuid see on olnud pikaajaline võitlus, õnneks võiduka lõpuga.

2008. aastal tundis naine, et parem rind pealt valutab. Arstid kahtlustasid algul rinnanäärmepõletikku, kuid kuna valu ei taandunud, saadeti ta uuringutele tervisekabinetti.

«Seal avastati mul rinnas väike moodustis. Hiljem tuli välja, et valu tuli hoopis seljanärvipõletikust. See oli hea, et kontrolli läksin, sest muidu polekski teada saadud,» meenutab Mõrd. «Keha andis märku, aga hoopis teise asja pärast. Algstaadiumis vähk ei valuta. See ei anna enne märku, kui on nii suur, et on füüsiliselt tunda või hakkab organite tööd takistama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles