GALERII Nõiad õppisid selgeks nõiatantsu ja kaevasid kuldmünte (1)

Jaanika Elias
, reporter
Copy

Tõrva vallas Ritsu külaplatsil toimus ka sel korral nõidade orienteerumine. Üritust korraldab MTÜ Ritsu külaselts, aga suur abimees on igal aastal ka Noorte Kotkaste Valgamaa malev ja Kodutütarde Valgamaa ringkond.

Mida endast siis kujutab nõidade orienteerumine? MTÜ Ritsu külaseltsi esinaine Giia Timpson seletas selle nii ära, et see on üks tore päev aastas, kui saad selga panna oma nõiariided ja tulla perega või sõpradega sportlikult, aga ennekõike lõbusalt aega veetma. 

«Nagu ikka, tuleb ka sellel orienteerumisel läbida punktid, aga kuna tegemist on nõidade orienteerumisega, siis on igas punktis kostümeeritud nõiad ning iga võistkond peab seal midagi tegema, et punkt loetaks läbituks. Näiteks õppima selgeks nõiatantsu, mida hiljem ühiselt külaplatsil tantsime; tegema väikse lõkke; kaevama kuldmünte; parandama nõiaseelikus auke; tegema luua teeäärest leitud okstest; kokku laduma plastikust skeleti. Legodest tuli ehitada liikuv masin, oli täpsusvise ja palju muudki,» märkis Giia Timpson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles