Piirivalvurid on viie päeva jooksul avastanud mitmeid rikkumisi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Alates 27. aprillist on politsei- ja piirivalveamet avastanud mitmeid rikkumisi seoses riiki sisenemise või väljumisega. 

27. aprill

27. aprillil kontrolliti Koidula piiripunktis Leedu numbrimärkidega veoautot, haagist ja selle juhti. Piirivalvurid avastasid, et veoautole oli väljastatud uus registreerimistunnistus, aga seda ei olnud juhil kaasas. Pärast menetlustoiminguid suunati autorong tolliplatsile kuni tuuakse uus registreerimistunnistus.

29. aprill

Piirivalvurid kontrollisid Koidula piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõiduautot Porsche Cayenne S. Juhi ja tema dokumentide kontrollimisel avastas piirivalvur, et sõiduki registreerimistunnistus ei ole väljastatud ametliku väljaandja poolt ning selle turvaelemendid ei vasta ametlikele näidistele. Pärast menetlustoiminguid suunati juht ja sõiduk tagasi Venemaale.

Kontrolliti ka Luhamaa piiripunktis veoauto roolis olnud Usbekistani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta kuus päeva ning veetnud neist kõik päevad Eestis. Mehele koostati ettekirjutus ja talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kuueks kuuks. Samuti määrati talle trahv summas 120 eurot. Peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale.

Veel kontrolliti Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa sõiduautot BMW X2 Drive. Juhi ja kaasreisijate kontrollimisel selgus, et kahel Iisraeli kodanikul puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

Luhamaa piiripunktis kontrolliti Kasahstani numbrimärgiga veoautot, haagist ja selle juhti. Piirivalvurid tuvastasid, et veoauto haagise tehasetähis on manipuleerimiskahtlusega. Haagis võeti hoiule ja suunati ekspertiisi.

30. aprill

Pühapäeval saabus Luhamaa piiripunkti Ukraina numbrimärkidega sõiduauto Renault Trafic. Juhi, tema kaasreisija ja sõiduki kontrollimisel selgus, et kaasreisija esitatud passi vahel oli võltsimistunnustega Ukraina juhiluba. Täiendava kontrolli käigus sai kinnitust, et juhiluba on täielikult võltsitud. Piirivalvurid võtsid võltsitud juhiloa hoiule. Kriminaalmenetlust ei alustatud ja inimene lahkus pärast menetlustoiminguid Venemaale.

Veel saabus pühapäeval Luhamaa piiripunkti Iisraeli kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et inimene on viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 44 päeva ja neist ühe päeva Eestis. Iisraeli kodanikule kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kuueks kuuks ja talle määrati rahatrahv 800 eurot. Pärast menetlustoiminguid suundus inimene Venemaale.

1. mai

Esmaspäeval avastas Varnja piirivalvepatrull Kallaste linna supelrannast lukustamata kummipaadi. Selgus, et paadijuht oli käinud lõunal ja plaanis uuesti kalale minna. Piirivalvurid tuletasid kalamehele meelde, et piiriveekogu ääres tuleb paat alati lukustada või kinnitada.

Veel kontrolliti Venemaa numbrimärgiga sõiduautot ja selles viibinud Ukraina kodanikke. Lähemal vestlusel selgus, et tegemist ei olnud sõjapõgenikega ning inimestel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati inimesed tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles